Salvamarul care a sărit în ajutorul copilei rănite în parcul acvatic a recuperat degetele retezate

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Accident teribil într-un parc acvatic din Braşov. O fetiţă de zece ani şi-a amputat două degete de la mâna stângă în timp ce încerca să sară de pe o trambulină.

Copila a fost adusă de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, iar medicii au operat-o şi au reuşit să îi refacă mâna. Însă nu se ştie deocamdată dacă degetele îşi vor recăpăta întreaga funcţionalitate.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la parcul acvatic se vede cum fata urcă pe trambulina situată la 3 metri înălţime.

Priveşte puţin în jurul ei, se asigura că nimeni nu este în spatele ei, după cum cere şi regulamentul parcului, apoi dă să sară. În acel moment unchiul fetei, care se afla pe marginea bazinului, îi face un semn.

Atentă la el, copila a avut o ezitare şi s-a răzgândit imediat ce şi-a desprins picioarele de pe platformă. Şi cu un gest reflex s-a prins cu mâinile de balustrada care mărgineşte trambulina.

În imagini s-a observat că fata era familiarizată cu trambulina: mai sărise fără probleme în acea zi încă de trei ori. După incidentul dramatic, fata a avut puterea să iasă singură din apă. Când a văzut-o ranita, un salvamar i-a sărit în ajutor şi a chemat apoi de urgenţă un echipaj SMURD.

Tot salvamarul a avut prezenta de spirit să recupereze urgent degetele rămase prinse de balustradă şi să le pună într-o pungă cu gheaţă. Altminteri, operaţia de reconstrucţie nu ar fi fost posibilă.

Echipajul SMURD a transportat-o pe fata la spitalul din Braşov, dar de aici medicii au cerut transferul în Capitală.

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu au reuşit să o opereze, dar spun că vasele de sânge sunt grav afectate. Numai peste câteva zile se va şti în ce măsură operaţia a reuşit şi dacă mâna îşi va recăpăta funcţionalitatea în totalitate.

Până atunci fetiţa va rămâne internată la chirurgie plastică şi reparatorie. Incidentul este anchetat de cei de la Protecţia Consumatorului.

Reprezentanţii parcului acvatic susţin că au luat toate măsurile de siguranţă, iar regulamentul este afişat chiar şi la baza trambulinei. În plus, zona este vizitată în medie de 800 de turişti, zilnic, dar nu s-au înregistrat niciodată asemenea accidente.

În paralel, poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO