Caz inregistrat o data la cativa ani. O fata de numai 12 ani a nascut, prin cezariana, la Maternitatea Arad

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
Maternitate

O fata in varsta de 12 ani a nascut o fetita, prin cezariana, joi, la Maternitatea Arad, cazul fiind foarte rar in judet avand in vedere varsta frageda a mamei, spun medicii.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, de care apartine maternitatea, fata a fost adusa la unitatea medicala cu o ambulanta solicitata de mama sa in momentul in care au inceput durerile naşterii, iar medicii au decis sa-i faca o operatie de cezariana, mai ales ca pe parcursul sarcinii pacienta nu consultase medici.

"E vorba de o pacienta de 12 ani care a avut o sarcina nedispensarizata şi care a nascut prin cezariana o fetita in stare clinica buna, care cantareşte 3,6 kilograme", a precizat purtatorul de cuvant al SCJU Arad, Adrian Wiener.

Conform sursei citate, atat mama in varsta de 12 ani, cat şi fetita ei sunt in afara oricarui pericol.

Fata este din satul Ostrov şi a fost insotita la spital de mama ei. Tatal fetei care a nascut este plecat la munca in strainatate.

Reprezentantii Primariei Birchiş, de care apartine satul, spun ca nu au auzit de cazul fetei şi nu cunosc situatia familiei din care provine.

Potrivit medicilor, la Maternitatea Arad, din cele 2.500 de naşteri anuale, aproximativ o suta sunt cazuri de minore, insa majoritatea au in jur de 15-16 ani, cazurile de mame la varste de 12 ani sau mai mici fiind inregistrate o data la cativa ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO