Patru metri patrati de piele artificiala, cumparati de Ministerul Aparari pentru cei doi militari raniti in elicopterul cazut

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Ministerul Apararii a cumparat din banii de la buget 4 metri patrati de piele artificiala pentru cei doi militari care au suferit arsuri majore, dupa ce elicopterul lor a luat foc luna trecuta de la Sibiu.

Pielea artificiala a fost comandata in strainatate, pentru ca unitatile sanitare de la noi nu produc asa ceva. Iar soldatii grav raniti au mare nevoie de ea.

Comandorul Gabriel Titiana este si acum in stare foarte grava. A suferit arsuri majore pe 40% din corp atunci cand elicopterul in care se afla s-a prabusit in judetul Sibiu in urma doua saptamani si a luat foc. Singura sansa de supravietuire este un transplant de piele.

Pentru asta, Ministerul Apararii Nationale a platit aproximativ zeci mii de euro ca sa cumpere piele artificiala de la o firma din SUA, pentru ca in Romania nu se produce asa ceva.

Pielea artificiala este pastrata pentru momentul cand operatia va fi posibila. In acelasi Spital de arsi din Bucuresti se afla si maistrul militar Valentin Bora, a carui stare este mai buna.

Doctor Cristian Nitescu, directorul Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti: "E constient, s-a putut comunica cu el mereu, cu mici exceptii in sala de operatii."

Pe langa acele grefe de piele, comandorul Gabriel Titiana are nevoie si de sange pentru ca este in stare grava. Cei care pot sa doneze sange sunt asteptati la Spitalul Militar sau la Centrele de Transfuzie din toata tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO