Caz incredibil în Craiova. A luat 10 la Română și 10 la Anatomie, dar a picat Bac-ul din cauza Matematicii

Dată publicare: 06-07-2020 22:07
Dată actualizare: 07-07-2020 08:10


Elevii cu perlele, profesorii cu gafele: a anulat lucrarea unui alt candidat, la Bacalaureat

Unul dintre candidații la Bacalaureat cu codul 930634 a picat examenul pentru că nu a avut minimum nota 5 la proba de Matematică, deși a luat 10 la Română și 10 la Anatomie, potrivit rezultatelor publicate pe bacalaureat.edu.ro.

O analiză a situației candidatului de la Liceul „Traian Vuia” din Craiova, județul Dolj, arată că din cei 25 de candidați, absolvenți în 2020 ai clasei de Matematică-Informatică a acestui liceu, 7 au fost respinși (28%) pentru notele sub 5 luate la matematică, adică el și alți 6 colegi, potrivit edupedu.ro.

Elevul a picat deoarece nu a obținut nota 5 la matematică. Acesta luase inițial nota 4,6 la matematică, iar în urma contestației i s-a dat nota 3,6.

Condiția pentru a lua Bacalaureatul este să ai minimum nota 5 la fiecare dintre probele scrise și minimum media 6 la Bac.

Elevul face parte din promoția actuală și este singurul din liceu care a luat media 10 la proba scrisă de Limba și literatura română, după cum arată rezultatele publicate de Ministerul Educației. De asemenea, același candidat este singurul din tot Liceul Traian Vuia din Craiova care a luat nota 10 la proba de Biologie – Anatomie.

Candidatul este la o clasă din filiera teoretică, profil matematică-informatică, intensiv informatică. A obținut competențe de utilizator avansat atât la competenele digitale de la bac, cât și la competențele de limba română oral.

Situația elevului din Craiova a fost scoasă în evidență de Mihai Andrei Tănase, la Asociația Elevilor din Constanța, pe Facebook.

 

Sursa: edupedu.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO