Catalin Chereches, care a castigat un nou mandat la Primaria Baia Mare, ramane in arest preventiv. Mesajul sau din inchisoare

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Bucuria lui Catalin Chereches, primarul care a castigat cu lejeritate alegerile in Baia Mare, desi este inchis la Gherla, a fost umbrita marti de magistrati.

Acestia i-au respins cererea de eliberare pe cautiune. Practic, le-au dat dreptate procurorilor, care in luna aprilie i-au organizat un flagrant, in timp ce primea 30 de mii de lei de mita.

Catalin Chereches a ajuns la Tribunal dupa ora 13 si a intrat direct in sala de judecata. Inainte de a parasi penitenciarul de la Gherla a tinut sa le transmita un mesaj celor care l-au votat.

"Baimarenii, intr-un fel, mi-au redat libertatea. Pentru ca nici mintea mea, nici sufletul meu nu pot fi ingradite de catre nimeni. Doar baimarenii sunt cei care au cheia sufletului meu si a mintii mele", a spus primarul.

Desi primarul a cerut prin avocati inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar pentru a-si putea exercita indatoririle, instanta nu a fost de acord. Catalin Chereches anunta insa ca nu se lasa.

"Decizia a fost contestata de catre primar noi in continuare vom incerca tot ce se poate", a spus avocatul lui Chereches, Tiberiu Ban.

In situatia in care judecatorii de la Curtea de Apel vor decide in final că primarul ramane totusi dupa gratii consilierii locali vor fi obligati sa aleaga un viceprimar care sa asigure interimatul.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO