Cât costă să petreci sărbătorile de Paște într-un castel din Transilvania sau în Delta Dunării

Dată publicare: 13-03-2021 20:01
Dată actualizare: 13-03-2021 20:01


Dacă anul trecut de Paște ne aflam în stare de urgență, anul acesta foarte mulți vor să meargă în locuri de poveste, departe de agitația orașelor.

Au la dispozitiție numeroase castele din Transilvania, ridicate pe domenii întinse și ideale pentru câteva zile de odihnă. Dar oaspeții sunt bineveniți de Paște și în pensiunile cochete din Delta Dunării. Pentru că noile restricții limitează capacitatea de cazare, rezervările trebuie făcute din vreme.

Ne aflăm la Castelul Templul Cavalerilor, la 40 de kilometri de Alba Iulia. Oaspeții au la dispoziție pentru odihnă și relaxare întregul domeniu:

"Turiștii care vin la castel se bucură atât de camerele cu baldachin, cât și de atmosfera pe care o redau camerele transpunându-se în epoca medievală".

Turiștii care vor să petreacă Paștele la castel, au început deja să facă rezervări.

Camelia Goarnă, responsabil castel: "Tariful unei camere este de 400 de lei pe noapte, cu micul dejun inclus. În proporție de 40% sunt deja rezervate".

Și acest castel vechi, construit în 1860, în localitatea Vințu de Jos, este pregătit pentru musafiri. Domeniul are peste trei hectare.

Valter Naglis, manager: "30% este gradul de ocupare și cerere este în continuare din plin. Costă între 1.350 de lei până la 1.900 de lei cu pensiunea complexă, cu micul dejun, prânzul și cina inclusă".

Bucătarii au ales și menul de sărbători.

Darius Băcăințan, bucătar șef: "Una dintre mesele de Paște o să fie o cină câmpenească cu mâncare la ceaun. Berbecuț la proțap".

Mulți români vor să petreacă Paștele și în Delta Dunării. Aici vor fi deschise aproximativ 85% din unitațile de cazare: 8.000 de locuri în peste 440 de pensiuni și hoteluri.

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Manaement al Destinației Turistice Delta Dunării: "De 1 mai, Paște avem rezervări undeva între 35 și 60%. Prețurile pleacă de undeva de la 800 de lei 3 nopți de cazare până la 2.000 de lei tot 3 nopți de cazare".

La un complex de 5 stele, pe lângă activități tradiționale, oaspeții au la dispoziție și un centru spa modern.

Christophe Jacquat, general manager: "Avem un grad de ocupare de aproape 85 - 90%. Inclus mic dejun, bufet în noapte de înviere prânz și cina festivă cu băutură".

La Sfântu Gheorghe sezonul turistic începe de la 1 aprilie.

Dragoș Anastasiu, director complex 4 stele: "Toate ușile dau către afară și avem aproape 6 hectare cu 100 de camere. Deci există o izolare naturală".

Administratorii recomandă ca rezervările să fie făcute totuși din timp.


VIDEO PROTVPLUS.RO