Cât costă anul acesta meniurile de Crăciun și Revelion. Livrările continuă și după Sărbători

×
Codul embed a fost copiat

Pentru că pandemia a închis saloanele de nunți și evenimente, mulți proprietari au schimbat profilul pentru a-și salva afacerile. Au deschis bucătăriile și pregătesc mâncare, pe care o livrează acasă de Crăciun și Anul Nou.

Deja au primit comenzi, mai ales pentru produsele tradiționale, sărmăluțe, friptură, cârnați dar și salate de beouf și vinete.

Într-o sală de evenimente din Timişoara, nuntaşii nu s-au mai prins în hora miresei din martie. Mulţi angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, iar acum s-au întors la lucru. Pregătesc mâncarea pe care o vor livra în aceste zile.

Dan Anca, bucătar: Suntem odihniţi după atâta timp cât am stat acasă, aproape 9 luni de zile.
Reporter: Ce pregăteşti pentru masa de Crăciun?
Dan Anca, bucătar: Sărmăluțele tradiţionale româneşti, carne de porc, friptură de porc, muşchiuleţ sub diferite forme, ornate, umplute, cu diferite sosuri.

Patronii speră că în acest fel să-şi menţină afacerea pe linia de plutire.

Citește și
dragobete traditii obiceiuri superstitii
Cum au sărbătorit românii Dragobetele: „Romantismul e punctul meu forte”

Radu Benrea, proprietar sală de evenimente: Nu ştim când vom începe evenimentele din nou, dar sunt convins că meniurile pentru familie şi evenimente vor fi solicitate.
Reporter: Din precomenzile de până acum, care sunt tendinţele pentru masa de Crăciun?
Radu Benrea, proprietar sală de evenimente: Tendințele sunt în special comenzi pentru familii, adică 4-6 persoane.

Preţurile pornesc de la 200 de lei, în funcţie de preparate şi cantitate.

Şi reprezentanţii unei săli de evenimente din localitatea Giroc, judeţul Timiş, vor livra mâncare de sărbători. Au pregătit platouri pentru două şi patru persoane, cu aperitive, salate, cârnaţi, friptura, şi, bineînţeles, sarmale şi cozonaci.

Gabriela Boia, administrator sala de evenimente: "Ne-am adaptat situaţiei, am produs un meniu special cu produse tradiţionale, cum este obişnuit românul. Noi am încercat să facem un preţ pentru absolut orice român, cantitatea este foarte mare. Adică un meniu de la noi, de patru persoane ajunge două zile şi este 350 de lei."

Robert, în schimb, este bucătar la evenimente. Pe cont propriu a preparat deja mezeluri şi de sărbători are la vânzare platouri pe care le va livra doritorilor.

Robert Massong, bucătar: "Pentru sărbători pregătesc nişte platouri tradiţionale, cum se vede aici, deja am pus carnatul la zvântat. O să fie platoul tradiţional cu jumări, cu ceapă verde, cu ceapă roşie, caltaboşi, sângerete."

Activitatea de livrat la domiciliu va continua şi după sărbători.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Cât a plătit un român din Madagascar ca un restaurant din România să îi livreze produse de Paște
Cât a plătit un român din Madagascar ca un restaurant din România să îi livreze produse de Paște

Mai puţin pricepuţi la bucătărie, dar şi fără planuri pentru mese cu prietenii sau rudele, zeci de mii de români şi-au alcătuit meniul de Paşte din câteva click-uri pe internet, ori câteva telefoane.

Cum au sărbătorit românii Dragobetele: „Romantismul e punctul meu forte”
Cum au sărbătorit românii Dragobetele: „Romantismul e punctul meu forte”

De Dragobete, îndrăgostiţii au fost aşteptaţi în restaurante cu meniuri adaptate, iar iubirea a plutit în aer.

Cum poți mânca de prânz cu doar 30 de lei la cele mai bune restaurante din România
Cum poți mânca de prânz cu doar 30 de lei la cele mai bune restaurante din România

O sută cele mai bune restaurante din România vor avea timp de zece zile meniuri speciale, dar mai ales accesibile. 

Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă
Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă

Cei care iubesc marea pot petrece un Revelion de neuitat pe litoral. Gazdele au pregătit meniuri sofisticate, petreceri cu spumă, iar vremea frumoasă intră și ea în meniul de Anul Nou.

Recomandări
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug

Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier.  

Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”
Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”

“Doar iau ceva repede din magazin și gata”. Asta și-au spus încrezători majoritatea românilor, în ultimul weekend dinaintea Crăciunului. Apoi s-au trezit la capătul numeroaselor cozi, formate de alți optimiști ca ei.  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.