Cât costă anul acesta meniurile de Crăciun și Revelion. Livrările continuă și după Sărbători

Ultima actualizare: 21-12-2020 19:51

Pentru că pandemia a închis saloanele de nunți și evenimente, mulți proprietari au schimbat profilul pentru a-și salva afacerile. Au deschis bucătăriile și pregătesc mâncare, pe care o livrează acasă de Crăciun și Anul Nou.

Deja au primit comenzi, mai ales pentru produsele tradiționale, sărmăluțe, friptură, cârnați dar și salate de beouf și vinete.

Într-o sală de evenimente din Timişoara, nuntaşii nu s-au mai prins în hora miresei din martie. Mulţi angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, iar acum s-au întors la lucru. Pregătesc mâncarea pe care o vor livra în aceste zile.

Dan Anca, bucătar: Suntem odihniţi după atâta timp cât am stat acasă, aproape 9 luni de zile.
Reporter: Ce pregăteşti pentru masa de Crăciun?
Dan Anca, bucătar: Sărmăluțele tradiţionale româneşti, carne de porc, friptură de porc, muşchiuleţ sub diferite forme, ornate, umplute, cu diferite sosuri.

Patronii speră că în acest fel să-şi menţină afacerea pe linia de plutire.

Radu Benrea, proprietar sală de evenimente: Nu ştim când vom începe evenimentele din nou, dar sunt convins că meniurile pentru familie şi evenimente vor fi solicitate.
Reporter: Din precomenzile de până acum, care sunt tendinţele pentru masa de Crăciun?
Radu Benrea, proprietar sală de evenimente: Tendințele sunt în special comenzi pentru familii, adică 4-6 persoane.

Preţurile pornesc de la 200 de lei, în funcţie de preparate şi cantitate.

Şi reprezentanţii unei săli de evenimente din localitatea Giroc, judeţul Timiş, vor livra mâncare de sărbători. Au pregătit platouri pentru două şi patru persoane, cu aperitive, salate, cârnaţi, friptura, şi, bineînţeles, sarmale şi cozonaci.

Gabriela Boia, administrator sala de evenimente: "Ne-am adaptat situaţiei, am produs un meniu special cu produse tradiţionale, cum este obişnuit românul. Noi am încercat să facem un preţ pentru absolut orice român, cantitatea este foarte mare. Adică un meniu de la noi, de patru persoane ajunge două zile şi este 350 de lei."

Robert, în schimb, este bucătar la evenimente. Pe cont propriu a preparat deja mezeluri şi de sărbători are la vânzare platouri pe care le va livra doritorilor.

Robert Massong, bucătar: "Pentru sărbători pregătesc nişte platouri tradiţionale, cum se vede aici, deja am pus carnatul la zvântat. O să fie platoul tradiţional cu jumări, cu ceapă verde, cu ceapă roşie, caltaboşi, sângerete."

Activitatea de livrat la domiciliu va continua şi după sărbători.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO