Cat castiga pe luna directorul acuzat ca ar fi implicat in fraudele bancare de 22 milioane de euro
De ce Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare, ar fi ajutat un grup infractional sa fraudeze bancile cu peste 20 de milioane de euro? E una dintre intrebarile la care anchetatorii incearca sa raspunda in acest moment.
Activitate intensa la DIICOT in aceasta dimineata. 100 de persoane, intre care angajati ministeriali, au fost aduse pentru audieri intr-un caz de fraude bancare estimate la o suma de aproximativ 22 de milioane de euro.
Mediafax precizeaza ca invinuitii sunt acuzati ca ar fi obtinut ilegal de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, in baza unor documente falsificate.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
CITESTE SI: 48 de persoane au fost retinute astazi de DIICOT pentru fraude de 22 MILIOANE de euro
Aici este momentul in care in dosarul de la DIICOT apare si numele lui Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Sursa citata scrie ca Saramet ar fi sprijinit producerea acestei fraude in perioada 2010-2012.
Conform comunicatului emis de DIICOT, grupul infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse - grupul infractional a realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.
De ce ar fi vrut insa un om cu un salariu de 15.000 de euro pe luna, inregistrat in acest an, sa se implice in asa ceva?
Conform declaratiei de avere pe care am gasit-o pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Aurel Saramet, omul care ar fi sprijinit frauda de peste 20 de milioane de euro, a inregistrat venituri in crestere in tot acest interval de timp, salariul sau triplandu-se aproape in 3 ani de zile.
Daca in 2010, declaratia de avere a directorului Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri arata venituri de 300.000 RON pe an, dar si doua autoturisme Mercedes, un Ford Fiesta, 4 locuinte, 3 terenuri si bijuterii, tablouri si alte bunuri personale de 37.000 euro, un an mai tarziu salariul sau a crescut pana la 500.000 RON.
In declaratia de avere din 2012 valoarea tablourilor sa creasca de 8000 euro la 68.000 de euro, iar salariul sau sa ajunga la cifra de 800.000 RON, adica 175.000 euro pe an (aproximativ 15.000 euro / luna).
Iata aici salariul anual pe 2010, 2011 si 2012 incasat de Aurel Saramet, conform declaratiilor de avere de pe Agentia Nationala de Integritate.