Cat a strans la bugetul local primaria din Arad dupa ce a scos la licitatie 79 de masini ridicate de pe strazi

Ultima actualizare: 26-09-2014 06:54

Primaria din Arad a reusit sa stranga la bugetul local peste 80.000 de lei, dupa ce a scos la licitatie 79 de masini ridicate de pe strazile unde zaceau de amar de vreme.

Majoritatea erau defecte si au fost cumparate pentru piesele de schimb. Participantii la licitatie au platit din start o garantie de 10% din pretul de pornire - asa ca organizatorii, cand au tras linie si au adunat, au vazut ca au un profit peste asteptari.

Unele masini au fost la vremea lor, gloriile soselor. Dar timpul le-a transformat in harburi. Doar cateva dintre automobilele abandonate au sansa sa isi traiesc a doua tinerete.

Daciile au fost cumparate la preturi cuprinse intre 300 si 700 de lei, in vreme ce licitatia pentru marcile consacrate de masini germane a pornit de la 1.500 de lei. Cel mai ieftin vehicul a fost un tractor defect, cu un un pret de pornire a licitatiei de 299 lei.

Culmea, utilajul a fost achizitionat chiar de societatea de Gospodarire Comunala, care l-a abandonat pe o strada din oras.

La polul opus, un Ford Mondeo este cea mai scumpa masina scoasa la mezat. Pretul de pornire a licitatiei a fost de 3.000 de lei si asta pentru ca, potrivit descrierii, caroseria masinii este in stare buna insa motorul nu poate fi pornit.

"Vehiculele abandonate pe strazi, ridicate de serviciul primariei dupa o procedura indelungata si care se face potrivit legii. Este a treia licitatie pe care noi o organizam", a relatat Corina Draghici, purtatorul de cuvant la Primaria Arad.

Primaria din Arad, singura din tara care organizeaza astfel de licitatii, a strans acum, la bugetul local peste 80.000 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO