Parlamentarii nu mai vor să vină la serviciu din cauza frigului
Gerul şi zăpada din Bucureşti au ajuns şi în Casa Poporului, iar parlamentarii nu mai vor să vină la serviciu, pe motiv că în birouri sunt mai puţin de 10 grade. Aşa că marți, multe săli de şedinţă, unde ar fi trebuit să se dezbată legi, au rămas goale.
Deşi Parlamentul are în fiecare an bugete generoase pentru nevoile aleşilor, nu s-au găsit bani pentru schimbarea ferestrelor.
La Comisia de Cultură au fost 8, cel mult 9 grade, iar din tavan a picurat zăpadă topită. Nu putem lucra astfel, au zis aleşii, care au suspendat şedinţa. Bine înfofolit, şeful lor ne explica.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Colegii noştri nu au putut să stea în această sală. E mai cald pe hol. Înţelegem, e iarnă, dar totuşi suntem în Parlament. Ar trebui să fie măcar 15 grade ca să puteam să discutăm omeneşte", spune Gigel Știrbu, preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor.
În birouri, parlamentarii şi-au pus în funcţiune calorifere şi aeroterme care, luna viitoare, vor umfla şi mai mult facturile pe care tot noi le vom suporta.
Reporter: - Cum e în birou?
Adrian Solomon, preşedinte Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor: - Bine, gândim la rece.
Reporter: - Aţi dat zăpadă dintre ferestre?
Adrian Solomon, preşedinte Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor: - Nu, că am tras draperiile şi nici nu ne mai uităm acolo, ca să nu ne speriem.
De două zile, de când România este sub codul de frig, pe holurile şi în birourile şi aşa pustii ale Palatului Parlamentului vântul şuiera şi umfla perdelele mai ceva ca într-un film de groază. Între foile de geam, zăpada e de câteva degete, iar prin multe locuri a trecut de uşi şi de ferestre.
"Nu se poate lucra. Nu se poate sta nici cu cojoc. E şi vântul aşa de puternic", susține Vasile Vargă, deputat PNL.
Sunt şi birouri în care vântul sufla atât de tare încât administratorii clădirii au aplicat cea mai proastă soluţie posibilă, au lipit geamurile cu spumă poliuretanică.
Şi preşedintele Camerei a remarcat frigul, dar nu a dat o soluţie.
"La orice fereastră din această clădire e un curent incredibil. Și când e foarte frig şi vânt ca acum, e aproape imposibil de stat", spune Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaţilor.
Ca să poată schimba ferestrele de la Parlament, care se întind pe 60 de mii de metri pătraţi, aleşii ar avea nevoie de cel puţin 12 milioane de euro. Ar putea să le înlocuiască treptat, în fiecare an, ca să nu dea această sumă dintr-un foc. Deocamdată, adminstratorii palatului au pornit un audit energetic al clădirii şi au scris regiei de termoficare să distribuie în zona mai multă căldură.