Pro si contra cartelelor pre-pay luate doar cu buletinul. Un nou proiect vizeaza si retelele wi-fi, laudate de americani

Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 18:48
Categorie: Actualitate

Dezvaluirile facute de Dacian Ciolos in emisiunea ''Dupa 20 de ani'', de la Pro Tv, readuc in atentie nevoia autoritatilor de a reglementa regimul cartelelor preplatite.

Ministerul Comunicatiilor gireaza un proiect de lege prin care toti cei care vor cumpara astfel de cartele vor trebui sa prezinte si un document.

Mai mult, nu este exclus ca in viitorul apropiat, accesul la reletele de internet wi-fi sa fie conditionat de declinarea identitatii. Prezent la bilantul SRI, presedintele Romaniei a declarat ca avem nevoie de legi noi.

Eduard Hellvig: "Suntem performanti pentru ca am prevenit orice posibil atentat terorist in Romania, am sprijinit determinant justitia in combaterea coruptiei la nivel inalt, am tinut sub control extremismul si crima organizata"

Directorul SRI nu a spus nimic despre proiectele de lege pe care si le-ar dori promovate in parlament si care ar trebui sa ajute serviciul in activitate. A vorbit insa presedintele tarii.

Verdict dur al expertilor, dupa atentatele din Paris si Bruxelles. Principala vulnerabilitate a Europei este chiar UE

Klaus Iohannis: Proiectul privind cartele prepay a fost adus in discutie si de premier care a sustinut ca astfel de cartele au fost folosite in pregatirea unor atentate teroriste. Intentia de a reglementa vanzarea lor nu e nou. Acum, se lucreaza, din nou, la o alta formula legislativa.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: ''Daca un utilizator, un cetatean oarecare cumpara o cartela telefonica, el trebuie sa se identifice. sa stim dupa date de indetitate posesorii de cartele prepaid."

La fel suna si proiectul vechi. Pe acela Curtea Constitutionala l-a respins pe motiv ca legea nu protejeaza datele persoanei care cumpara cartela. In acest moment, cartelele pot fi cumparate de la chioscurile de ziare si din benzinarii. Ori sa iti lasi datele de identitate intr-un astfel de loc, nu este legal. Ministrul comunicatiilor nu vede insa in asta o problema.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Daca esti un cetatean onest si corect nu vad nicio problema. Adica buletinul ti-l dai in foarte multe ipostaze. deci accesul la datele de identitate este oferit in foarte multe ipostaze. Nu sunt date atat de sensibile.

Un alt proiect ar urma sa reglementeze accesul utilizatorilor de internet la retele wi-fi gratuite, cele a caror viteza a fost laudata de americani.

Marius Raul Bostan, Ministrul Comunicatiilor: Ne gandim la inregistrarea datelor in retelele free, in retelele wi fi. Sa am acces la internet, sa stiu exact cine si sa fie o minima identificare a celui care utilizeaza.

Motivul invocat este ca platformele din Romania ar fi folosite penTru atacuri cibernetice iar autorii raman neidentifcati.

Toate acestea vor intra in dezbatere publica, promit guvernantii, in cel mai scurt timp.

Dacian Ciolos:

Dacian Ciolos: "Nu sunt ofiter acoperit". Premierul a explicat de ce a facut declaratii despre cazul cartelelor pre-pay

SRI trafic de droguri

Român care făcea trafic de droguri prin Darknet, condamnat în SUA. Accepta plata și în bitcoin

Poliţist din Botoșani trimis în judecată pentru două infracţiuni de purtare abuzivă

Ce a discutat preşedintele Iohannis cu premierul Italiei despre românii din peninsulă

România nu reușește să acopere necesarul de carne de porc. De unde provin importurile

Accident grav între două autobuze, în Satu Mare. 12 persoane rănite

Doi bărbați din Kosovo și Turcia, prinși când încercau să intre ilegal în România

lei mare

Trei lei de mare californieni, închiriați de delfinariul din Constanța

Șase persoane, cercetate de autorități după ce au organizat vânători ilegale

Şedinţă de guvern comună Gentiloni - Dăncilă. "România şi Italia sunt parteneri privelegeaţi"

Trei copiii din Râmnicu Sărat la spital, după ce au mâncat otravă de şoareci

Poliţia a descoperit o reţea de români care jefuiau bancomate în Austria aruncându-le în aer

Pădure distrusă de vijelii, refăcută cu ajutorul elevilor şi poliţiştilor