Carne furata si vanduta pe piata neagra, in restaurantele din Capitala. Cu cat s-au imbogatit cei implicati in afacere
Carne furata si fara aviz sanitar veterinar a ajuns pe mesele clientilor mai multor restaurante din Bucuresti. Cei implicati in aceasta afacere ilegala s-au imbogatit cu aproape o jumatate de milion de euro.
Sunt cinci angajati ai unei firme de distribuitie din Bucuresti care furau carne de vita si o vindeau pe piata neagra. Acum sunt cercetati pentru evaziune fiscala.
Cei cinci indivizi lucreaza la o firma de distributie de carne. Erau platiti sa livreze marfa in mai multe hypermarketuri din Capitala. Numai ca la destinatie nu ajungea toata cantitatea.
O parte din carne le ramanea lor, spun anchetatorii. Suspectii aprovizionau cu marfa furata mai multe restaurante.
Carnea furata ar fi ajuns fara acte de provenienta si fara verificarea sanitar-veterinara pe mesele clientilor localurilor cu pricina.
Suspectii au fost prinsi chiar de seful lor care, dupa mai multe luni de nereguli in facturi, a angajat o firma de detectivi particulari sa ii urmareasca. Iar detectivii i-au prins pe suspecti cand mutau carnea in masinile lor.
Ar fi aflat si ca presupusii hoti erau intelesi cu angajatii de la hypermarket, care sa inchida ochii si sa nu observe ca primesc mai putina marfa.
Reteaua, spun politistii, este formata din 11 persoane. Doar cinci au ajuns in fata instantei, iar 4 sunt sub control judiciar.
Restul sunt cercetate in libertate. Anchetatorii sustin ca indivizii au castigat 400.000 de euro si au pagubit firma de distributie cu un milion de euro.
Toti sunt anchetati pentru evaziune fiscala. In timpul perchezitiilor facute, anchetatorii au confiscat trei tone si jumatate de carne fara documente de provenienta.