Carmen Dan, audiată la Parchetul General. Replică pentru Tudose: ”Voi da lămuriri cât de curând”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 10:43
Categorie: Stiri actuale

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat la Parchetul General, joi dimineață, pentru a fi audiată în dosarul în care a acuzat că a găsit un microfon în priza locuinței.

”Am răspuns întrebărilor procurorilor. Am clarificat aspectele care trebuiau clarificate”, a spus ministrul la ieșirea din sediul Parchetului.

În ceea ce privește declarațiile primului ministru, aceasta a spus: ”Voi da lămuriri cât de curând”.

carmen dan

În noiembrie 2017, Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul în care locuieşte cu chirie un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete.

Ministrul de Interne declara atunci că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

"Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal. (...) Aş prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informaţii care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie'', explica ministrul.

Băsescu, către Tudose: Fiţi prim-ministru, nu găinar de Brăiliţa! Cereți revocarea lui Carmen Dan
VIDEO PROTVPLUS.RO