Care este miza declarațiilor premierului Dăncilă despre Israel. CTP: ”Este o prostie”


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 11:22
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 12:38
Categorie: Stiri actuale

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că în spatele controversatelor declarații ale premierului Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei române din Tel Aviv se află o miză legată de ”legile antijustiție” anunțate de PSD.

Mai exact, CTP consideră că premierul Dăncilă, ”din ordinul domnului Dragnea”, ar încerca să câștige bunăvoința Statelor Unite, care a anunțat deja că își mută ambasada în Ierusalim.

PSD pregătește două ordonanțe de modificare a legilor justiție, care au fost criticate de oficialii americani, însă, prin mutarea ambasadei României din Tel Aviv în ierusalim, liderii de la București ar încerca să câștige bunăvoința americanilor - mai spune Cristian Tudor Popescu pentru www.StirileProTV.ro.

”Este o încercare disperată a doamnei Dăncilă, din ordinul domnului Dragnea, de a schimba poziția Departamentului de Stat al Statelor Unite în legătură cu ordonanțele de urgență antijustiție pe care le-au dat guvernele PSD ALDE. Departamentul de Stat a exprimat de fiecare dată respingerea fermă în legătură cu astfel de acțiuni antijustiție.

Și acum, ministrul Justiției Tudorel Toader anunță lansarea a două noi torpile, privitoare la codurile penale, cât și la desființarea hotărârilor definitive cu privire la compelturile de 5 ale Înaltei Curți de Casație și justiție. Și atunci, doamna Dăncilă încearcă să capteze bunăvoința diplomației americane, înainte de aceste două noi acțiuni antijustiție ale Guvernului, ceea ce și aceasta este o prostie.” - a declarat gazetarul.

De altfel, CTP mai spune că poziția oficială a premierului României, care conduce Consiliul Uniunii Europene, în această problemă sensibilă de politică externă este în contradicție cu ”atitudinea convenită” de UE.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, duminică seară, că atunci când a vorbit despre mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim, a menţionat că acest lucru se poate întâmpla doar după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de Constituţie.

Ea s-a declarat dezamăgită de reacţia pe care Administraţia Prezidenţială a avut-o după discursul său din SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că, prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă "demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale transmis duminică.

Sursa citată precizează că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

"Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentant al ţării noastre în plan extern", se arată în comunicat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO