Condamnare la moarte pentru ursul care a ucis un tânăr. Localnicii spun că era vina lui


Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 13:29
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 12:19
Categorie: Stiri actuale
urs

Ursoaica din judeţul Harghita care a ucis vineri un om, într-o pădure, va fi împuşcată de vânători, care aşteaptă ca Ministrul Mediului să semneze luni actul prin care aprobă acest lucru.

Puii vor ajunge la orfelinatul de urşi din acelaşi judeţ. În vreme ce vânătorii se plâng ca animalul este extrem de agresiv şi chiar i-a atacat în timp ce patrulau prin zonă, localnicii spun că de fapt, tânărul ucis este cel care a provocat ursoaica.

Bărbatul atacat de ursoaica s-a dus special la bârlogul acesteia, aflat la câţiva kilometri de sat, şi a făcut gălăgie ca să o alunge, pentru că voia să-i vadă puii, povestesc oamenii din Crişeni. Vânătorii susţin însă ca animalul e periculos şi dă târcoale gospodăriilor.

Localnicii recunosc că ursii au produs pagube în zonă, însă nu ştiu despre ce exemplare e vorba. Pe de altă parte, pericolul se menţine crescut şi la Buşteni, unde ursii coboară în oraş atât ziua, cât şi noapte. În imaginile surprinse de un localnic se vede cum o ursoaică și doi pui merg agale pe șosea după ce au căutat prin tomberoanele prinse acum de o bară de metal.

Oamenii spun că se tem să iasă din casă, că nu cumva să dea nas în nas cu sălbăticiunile. Ei susțin că au făcut mai multe sesizări, dar nimeni nu reușește să găsească o soluție salvatoare - atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO