Fenomen meteo neobișnuit în București. Care este explicația dată de meteorologi

Dată publicare: 24-03-2021 19:42
Dată actualizare: 24-03-2021 19:43


Iarna nu se dă dusă din România.

Miercuri a nins cu fulgi mari, inclusiv în București, iar temperaturile au fost cu mult mai mici decât ar fi normal la început de primăvară. În mod neobișnuit, meteorologii au avertizat că odată cu ninsorile ar putea să apară și descărcări electrice, ca la o furtună de vară.

Ziua a început bine, cu cer senin și soare strălucitor, însă chiar atunci, în mod neașteptat, meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, prin care anunțau că va începe să ningă și, culmea, vor fi și descărcări electrice.

Specialiștii spun că a fost un fenomen precum cele din vară. La nivelul solului era o masă de aer mai cald, iar în atmosferă a venit o masă de aer rece. La întâlnirea celor două s-au creat condițiile apariției fulgerelor, deși, tot atunci, cerul s-a acoperit de nori și a început să ningă. Practic, pentru scurtă vreme am asistat la o ninsoare cu soare în Capitala și cu condiții specifice unei furtuni de vară. Între timp, masele de aer s-au uniformizat și s-a făcut mult mai frig decât ar trebui pentru o zi de 24 martie.

Meteorologii spun că se mențin condițiile de ninsoare în Capitală și în cursul nopții care urmează.

Totodată, este în vigoare până joi, la 10, o atenționare cod galben valabilă pentru Moldova și nord-estul Munteniei, unde sunt așteptate ninsori, dar mai ales intensificări ale vântului.

De altfel, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare sunt așteptate peste tot în țară. Vremea se va îmbuna spre sfârșitul săptămânii, iar săptămâna viitoare am putea avea chiar și 20 de grade în unele zone.


VIDEO PROTVPLUS.RO