Carambol pe şoseaua ocolitoare a Brașovului. 23 de maşini au fost distruse

Ultima actualizare: 06-01-2021 20:53

Carambol petrecut pe şoseaua ocolitoare a Brașovului, în care 23 de maşini au fost distruse. Ceața densă, poleiul şi neatenţia unor şoferi au făcut ca vehiculele să intre unele în altele.

Conducătorii auto dau vina pe administratorii drumului care n-ar fi intervenit la timp. Drumarii sunțin însă că materialele anti-derapante pe care le-au folosit au limitele lor şi nu usucă imediat şoseaua.

Carambolul s-a produs dimineaţa, la ora 7:30, pe şoseaua de ocolire a Brasovului, într-un moment de trafic intens.

Era ceaţă densă, iar şoseaua - un patinoar. A fost suficient ca o maşină să frâneze brusc pentru ca altele - aflate în spate - să derapeze şi să se izbească, precum popicele.

O maşină de la salubritate oprită pe marginea şoselei a fost observată târziu de un şofer care degeaba a pus frână.

S-a înfipt în autoutilitara, iar în urma lui, alte patru autoturisme s-au ciocnit în lanţ. Cei care au reuşit să oprească la timp, când au văzut accidentul, s-au trezit la rândul lor tamponaţi de alţi şoferi care nu au fost la fel de atenţi.

În câteva minute, 23 de maşini s-au împrăştiat, avariate, pe o distanţă de un kilometru.

Șofer: "Săniuş pe stradă din cauza poleiului, am intrat în camionul ăla".

Șofer: "În spatele meu era un autocar care a reuşit să oprească la un metru de domnu, la fel şi domnul cu bmw-ul s-a dus învârtindu-se şi în spatele nostru erau mai multe maşini".

Şoferii dau vina pe angajaţii de la drumuri, care nu ar fi intervenit la timp pe şoseaua îngheţată.

Drumarii susţin însă că şase utilaje au patrulat pe şosea şi au împrăştiat material antiderapant.

Robert Elekes, Purtător de cuvânt DRDP Braşov: "Condiţiile sunt rele, e vizibilitate redusă din cauza ceţii iar pe jos drumul în continuare este ud cu toate că s-a acţionat cu materiale antiderapante, acestea au limitele lor, nu se usucă drumul în urma lor".

În urma carambolului patru persoane au ajuns la spital. Din fericire, nu au răni grave. Pagubele materiale în schimb sunt însemnate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO