31 de judete intra sub COD GALBEN DE CANICULA, de joi. Ziua in care temperaturile vor reveni la normalul perioadei

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie ANM a emis, miercuri, o atentionare Cod Galben de canicula si disconfort termic, valabila in intervalul 6-7 august in 31 de judete si Municipiul Bucuresti.

Conform meteorologilor, joi, 6 august, si vineri, 7 august, in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea sudica a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, potrivit Agerpres.

ANM precizeaza ca, in dupa-amiaza zilei de miercuri, 5 august, local in sudul si vestul tarii si izolat in centru, disconfortul termic se va accentua şi local se vor inregistra temperaturi de 35-36 de grade.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, specialistii ANM vor actualiza prezenta atentionare

Cum va fi vremea, miercuri, pe regiuni

Citește și
canicula
Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

In Dobrogea si in Baragan temperaturile continua sa creasca si la amiaza canicula se instaleaza din loc in loc. Se vor atinge 35-36 de grade, cu exceptia litoralului, pe unde temperaturile vor fi mai suportabile. Nu sunt semne de ploaie; doar vantul va avea unele porniri.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se mai  incalzeste putin: maximele ating si depasesc usor pragul caniculei, dar maximele si disconfortul termic va fi ridicat. Atmosfera va fi insorita toata ziua.

Vreme foarte calda gasim si in jumatatea nordica a Moldovei. La munte vor fi ceva conditii de ploaie; in rest soarele va straluci nestingherit, iar in Bacau termometrele vor indica 35 de grade.

Caldura mare vom avea si in nordul Transilvaniei si in Maramures, chiar daca temperaturile se opresc sub pragul caniculei. Pe inserat apar innorari si e posibil sa cada doua-trei ploi zgomotoase, de vara.

Canicula pune stapanire pe tinuturile vestice. Se vor atinge 35-36 de grade, la umbra, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic, de 80 de unitati. Spre seara si dupa lasarea noptii cresc sansele pentru o ploaie, de scurta durata, insotita de descarcari electrice.

Se incalzeste si in centrul Romaniei. Maximele ajung la 30 de grade chiar si in depresiuni, iar in zona montana, in a doua parte a zilei, sunt posibile cateva ploi in aversa.

Sud-vestul tarii va avea astazi mult soare, cativa nori inofensivi si temperaturi foarte ridicate. Se vor inregistra 35-36 de grade si atmosfera va fi sufocanta la orele amiezii.

In tinuturile sudice va fi canicula pe suprafete destul de mari, iar in Lunca Dunarii se pot atinge 37 de grade. Senzatia de disconfort termic va fi accentuata; iar sansele de ploaie- aproape inexistente.

Si in Bucuresti se anunta o zi foarte calda, cu soare si vant cel mult moderat. Maxima va urca pana la 35-36 de grade- valoare masurata la umbra, iar indicele de confort termic va atinge si depasi usor pragul critic. Maine dimineata se vor inregistra in jur de 20 de grade.

La munte norii se aduna trecator si indeosebi la apropierea serii ar putea aduce cateva ploi in aversa. Vantul nu va exagera, iar temperaturile vor creste usor, mai ales in masivele vestice.

La malul marii urmeaza o zi insorita si foarte calda. Pe plaja se vor inregistra pana la 32-33 de grade; apa marii va avea 24-25 de grade, iar vantul va prezenta unele intensificari.

Cum va fi vremea in urmatoarele 3 zile

In Bucuresti maine va fi exagerat de calda. Termometrele vor indica 36 de grade, la umbra si din nou disconfortul termic va fi ridicat. Vineri temperatura scade usor si vom avea doar vreme calduroasa, cu 34 de grade la amiaza. Atmosfera va fi insorita, iar vantul va fi destul de activ. Ziua de sambata ne-aduce vreme frumoasa si un regim termic normal pentru aceasta perioada. Se vor inregistra 31-32 de grade, iar vantul va sufla moderat.

La munte ziua de maine incepe cu mult soare, insa la apropierea serii apar innorari si cateva averse, dar pe suprafete restranse. Si vineri ar mai putea sa cada doua- trei ploi in aversa, tot in a doua parte a zilei, in Carpatii Meridionali si in Occidentali. Sambata ploile lipsesc din prognoza si vom avea vreme foarte frumoasa in toate masivele. Vantul va prezenta unele intensificari in zonele de creasta.

La malul marii, maine ramanem cu vremea frumoasa si calda. In aer se vor inregistra intre 30 si 32 de grade; apa marii va avea 24-25 de grade, iar vantul va continua sa prezinte intensificari. In urmatoarele doua zile temperaturile scad usor si nu vor depasi 30 de grade. Cerul va fi mai mult senin, asa nu vorbim deloc despre ploi; doar vantul isi va face simtita prezenta.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Val de canicula in tarile arabe. Iranul a inregistrat 73 de grade Celsius, aproape de recordul mondial din 2003
Val de canicula in tarile arabe. Iranul a inregistrat 73 de grade Celsius, aproape de recordul mondial din 2003

Un val de canicula afecteaza tarile din Orientul Mijlociu, unde s-au inregistrat temperaturi extrem de ridicate in ultima saptamana. Cea mai grava situatie se inregistreaza in Iran, acolo unde indicele de caldura resimtit de oameni a fost de 73 de grade.

Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare
Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare

Astazi temperaturile continua sa creasca, iar in sudul si vestul tarii, din loc in loc vom avea canicula. Ploile vor fi foarte putine si pot sa apara la munte si in vestul extrem, iar maximele termice se vor situa intre 29 si 36 de grade.

Fermierii vor sa-i dea pe meteorologi in judecata, pentru ca n-au fost avertizati de seceta. ANM:
Fermierii vor sa-i dea pe meteorologi in judecata, pentru ca n-au fost avertizati de seceta. ANM: "Am luat-o razna cu totii"

Caz fara precedent in Romania: agricultorii le-au declarat razboi meteorologilor. Suparati ca seceta le-a distrus culturile, reprezentantii Asociatiei Producatorilor Agricoli vor sa-i dea in judecata pe cei de la ANM.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.