Temperaturile cresc, iar in Bucuresti reapare canicula. Cum va arata vremea la munte si la mare


Ultimul update: Vineri 07 August 2015 06:49
Data publicarii: Marti 04 August 2015 09:18
Categorie: Vremea

Astazi temperaturile continua sa creasca, iar in sudul si vestul tarii, din loc in loc vom avea canicula. Ploile vor fi foarte putine si pot sa apara la munte si in vestul extrem, iar maximele termice se vor situa intre 29 si 36 de grade.

In Dobrogea si Baragan gasim mult soare, cativa nori inofensivi si temperaturi in crestere. Maximele ajung la 35 de grade in zona Calarasi, iar vantul va avea unele porniri, indeosebi la malul marii.

Incalzirea vremii continua si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, dar maximele se opresc sub pragul caniculei. Norii nu prea se arata, vantul va fi mai activ, iar la amiaza se vor inregistra in jur de 34 de grade.

In jumatatea nordica a Moldovei vom avea vreme calduroasa, cu maxime de peste 30 de grade. La munte sunt anuntate ceva conditii de ploaie; in rest cerul va fi mai mult senin.

In nordul Transilvaniei si in Maramures urmeaza o zi insorita si calda. Nu sunt semne de ploaie; vantul abia va adia, iar la amiaza termometrele vor indica pana la 33-34 de grade.

In tinuturile vestice astazi vorbim din nou despre canicula, dar nu pe suprafete foarte mari. Se vor atinge 35 de grade, la umbra, iar in vestul extrem ar putea sa cada o ploaie rapida, de vara si se pot semnala si descarcari electrice.

In centrul Romaniei ploile vor aparea cu totul izolat in regiunile de munte. In rest atmosfera va fi insorita, iar temperaturile le vor depasi pe cele inregistrate ieri. Maximele vor depasi 30 de grade, chiar si in depresiuni.

Tendinta de incalzire a vremii se pastreaza si in sud-vestul tarii. Maximele urca spre 35 de grade, soarele va straluci aproape nestingherit; doar vantul se va intreti trecator.

Se face mai cald si in tinuturile sudice. Canicula revine, din loc in loc, iar in Lunca Dunarii temperaturile ajung la 36 de grade. Norii lipsesc de pe cer; asa ca ploile nu au sanse sa apara.

In Bucuresti caldura se amplifica si la amiaza se instaleaza canicula. Se vor atinge 35 de grade- si nu uitati, ca vorbim despre valoarea masurata la umbra. Cerul va fi senin; vantul va fi destul de activ, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 20 de grade.

La munte gasim vreme in general frumoasa. Pe parcursul zilei vor fi ceva innorari, insa doar izolat pot sa cada doua-trei ploi in aversa. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile cresc usor in toate masivele.

La malul marii urmeaza o zi insorita, cu temperaturi in crestere. Pe plaja se vor inregistra pana la 31-32 de grade; apa marii va avea 24-25 de grade, iar vantul va prezenta unele intensificari.

Cum va fi vremea in urmatoarele 3 zile
In Bucuresti maine nu prea apar schimbari in prognoza. Atmosfera va fi insorita; vantul-activ, iar maxima va urca din nou la 35 de grade. Joi va fi putin mai cald: se vor atinge 36 de grade, iar soarele va straluci aproape nestingherit.
Vineri caldura se mai domoleste: maxima se opreste la 32-33 de grade; norii vor fi putini, iar ploile nu au sanse sa apara.

La munte maine se mai incalzeste putin. Periodele cu soare vor domina ziua; conditiile de ploaie vor fi reduse si nici vantul nu va exagera. Joi norii se aduna din cand in cand si vor aduce cateva averse, dar pe suprafete restranse. Ploile pot fi insotite de descarcari electrice, iar vantul va sufla cel mult moderat in toate masivele.Vineri mai este posibil sa cada cativa stropi de ploaie, dar in ansamblu vom avea timp frumos. Tendinta va fi de racorire in aproape toata zona montana.

La mare maine temperaturile mai cresc putin si vor ajunge la 33 de grade. Cerul va fi destul curat, iar vantul va continua sa agite atmosfera.In urmatoarele doua zile ramanem cu vremea frumoasa. Temperaturile scad usor de la o zi la alta, asa ca vineri pe plaja se vor inregistra intre 27 si 29 de grade.

Atmosfera se mentine insorita; ploile lipsesc din prognoza, doar vantul va mai avea unele porniri.

VIDEO PROTVPLUS.RO