Campania de donare sânge „Blood Network” a ajuns în weekend-ul care tocmai s-a încheiat în Ploiești. Sute de oameni au așteptat ore în șir la coadă ca să poată dona.

Unii au mers pentru un abonament la Neversea sau Untold, iar alții pentru un voucher de 100 de lei oferit de un lanț de supermarketuri, asta pe lângă beneficiile oferite de stat pentru cei care prin gestul lor salvează viața unor necunoscuți.

Peste 800 de oameni au format, timp de două zile, o coadă a speranței în fața primăriei din Ploiești pentru a dona sânge. Este adevărat că cei mai mulți dintre ei au fost tineri dornici să primească un abonament la Neversea sau Untold prin Campania Blood network.

Elis Constantin, donator: ”E destul de costisitor și asta e o oportunitate foarte bună, de ce să nu profiți.”

Mario, Donator: ”Sunt foarte mulți care vor să doneze. Da printre primii 275 care sunt cei care vor avea ocazia astăzi să doneze aici. Momentan sunt pe la 100 şi ceva”.


Ca să se asigure că nu lipsesc de la nici un festival tinerii și-au chemat și părinţii să doneze sânge.

Carmina, donatoare: „Am venit pentru fiica mea, ea a fost sâmbătă pentru Neversea şi duminică eu pentru Untold pentru că nu ne permitem să luăm la două festivaluri două bilete să rămână numai cazarea”.

Gabriel Comanescu – donator: „Este pentru prima dată și o iau şi ca pe o experiența și plus un bonus după. Şi vreau să văd cum e, că e o experiență nouă pentru mine”.


Pentru că numărul donatorilor a fost peste așteptări și jumătate dintre cei înscriși pe liste nu au reușit să se încadreze în tmpul alocat campaniei, au fost chemați și zilele următoare la centrul de transfuzii.

Georgeta Hanganu- Director Centrul de Transfuzii Ploiești: ”Pacienții au nevoie mereu de sânge și dacă ne facem un obicei în a trece pragul centrului de transfuzii ar fi o faptă extraordinară. Cea mai solicitată grupă de sânge care a fost în această perioadă dificilă a fost grupa A și bineînțeles toate grupele de sânge care sunt cu RH negativ„.

Organizatorii UNTOLD prin campania Blood Network mobilizează de 8 ani de zile oamenii să doneze sânge. Până acum peste 18 mii de persone au donat în toată țara. Doar anul trecut s-au strâns peste 1200 de litri de sânge, ce au salvat 3627 de bolnavi.