Călătoria cu trenul poate deveni extrem de riscantă. Nici călătorii, nici controlorii nu poartă mască

Dată publicare: 10-07-2020 18:29
Dată actualizare: 10-07-2020 20:03


O simplă călătorie cu trenul poate deveni extrem de riscantă în aceste vremuri. Imaginile surprinse în vagoanele CFR arată că unii călători, chiar și controlorii, nu poartă mască de protecție.

Iar pasagerii stau umăr la umăr pentru că așa au primit biletele.

Pentru a vedea dacă în trenuri sunt respectate măsurile de siguranţă, am decis să mergem de la Cluj-Napoca la Dej, la clasa a 2-a. Un călător care vrea să păstreze distanţa faţă de alte persoane îşi dă seama încă de la urcarea în tren că nu are cum.

Şi umăr la umăr, şi fără mască. Unii călători şi-au acoperit nasul şi gura doar până au trecut pragul vagonului. Au renunţat la protecţie imediat ce garnitura s-a pus în mişcare.

Nici măcar controlorii nu respectă regulile. Prin vagoane se trece cu nasul la vedere, iar dialogurile se poartă cu masca pe bărbie.

Cei mai expuşi călători sunt navetiştii, care iau trenul aproape zilnic.

Călător tren: ”Dimineaţă la 4 nu este aglomerat trenul, este mai lejer.
Reorter: Oamenii poartă măşti?
Călător tren: Nu în totalitate.
Reporter: Vi se pare normal?
Călător tren: Păi nu mi se pare normal, dar trăim în România nu?”


Călător: ”Stau câte patru oameni la un loc. Unii poartă mască, alţii nu. Mizerie este cum a fost mereu şi igienizat nu cred, chiar nu cred”.

Mersul cu trenul este aşadar o loterie. Unii pot lua un bilet norocos.

Călător: ”Eu am venit de la Braşov spre Cluj cu trenul şi au fost respectate condiţiile. Controlorii nu mi-au atins deloc biletele şi purtau mască”.

Pe site-ul oficial al CFR Călători e menţionat clar că persoanele care urcă în tren sunt obligate să poarte mască. Ştirile Pro tv au cerut un punct de vedere reprezentanţilor companiei de stat, însă aceştia nu au răspuns până la această oră solicitării.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO