Cafenelele si restaurantele unde toate produsele au acelasi pret: ce poti comanda de 5 lei sau 15 lei
Orice cafea, sendvis sau prajitura costa 5 lei. Orice platou pentru pensionari, 10 lei! Si orice meniu, propus chiar de client, 15 lei!
Pretul unic este metoda prin care managerii de restaurant, de obicei, de clasa medie , incearca sa ii fidelizeze pe consumatorii care vor calitate, fara sa-si depaseasca bugetul.
Concurenta acerba intre cele peste 3000 de restaurante bucurestene a mai adus un concept original - avem acum ceainarii care taxeaza nu consumatia, ci timpul petrecut la masa!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: Cati bani aveti in mana?
Client: 30 de lei.
Reporter: Pentru cate produse?
Client: 6.
Reporter: De ce 6?
Client: Pai 5 lei e tot!
Radu Savopol, proprietar: ”Big coffee latte 5 lei, sendvisurile 5 lei, doua cookies, doua ape plate sau croissante 5 lei."
Reporter: Ce inseamna acest 5, cu ce ajuta?
Radu Savopol: E cifra mea norocoasa, sunt nascut in mai, luna a cincea.
Reporter: Sa zicem mersi ca nu e 10!
Si daca pe bon apare oricum aceeasi valoare, comanda poate fi schimbata fara probleme.
Pare straniu ca un local ar putea sa vanda cu 5 lei aceeasi cafea buna pe care o platesti de 3 ori mai scump in cafenelele cu renume. Solutia a fost sa gaseasca un singur barista, capabil sa serveasca aproape 150 de clienti intr-o zi. Si sa reduca la maximum spatiul, deci chiria... tot ei vor deschide curand cafeneaua cu cea mai mica suprafata din Bucuresti: 6 metri patrati.
Varianta a doua: restaurante in care pretul unui meniu e fix, dar clientul e cel care combina orice gaseste in tavi.
Vitali Polihovici, proprietar: “Clientul stie ca, la 15 lei, are carne, garnitura si salata. 8-9 variante de carne, 4-5 de garnitura si 3-4 salate.”
In alte restaurante, talonul de pensie functioneaza pe post de voucher. Sunt 4 meniuri pentru a treia tinerete, fiecare la 10 lei.
Pensionara: “Sunt la pensie, da. Pot sa iau piept de pui la frigare, cartofi romanesti, salata de varza, bere sau limonada”
Studentii au si ei 3 variante distincte, la 12 lei.
Iata o ceainarie care pune pret pe timpul clientului... la propriu! Se taxeaza cu 8 lei fiecare ora petrecuta in local, iar clientii primesc ceaiuri calde si reci, fructe, apa si mici gustari. In plus, pot cumpara pachete de acces si consum nelimitat.
Pentru 10 zile in care sunt invitati sa citeasca ori sa se relaxeze, primesc tot ce este in meniu si platesc 300 de lei.