Cadrele medicale din mai multe spitale i-au luat locul lui Moș Crăciun. Ce surprize au avut pentru pacienți

Ultima actualizare: 26-12-2020 20:50

Moș Crăciun și-a făcut timp și a poposit și în spitalele unde sunt tratați pacienții cu COVID. Dacă nu a venit personal, din motive de siguranţă, ajutoarele sale, medicii și asistentele, au cântat colinde și au împărțit cadouri.

Pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara au fost colindaţi de medici şi asistente.

Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: "A fost un gest, a pornit din rândul lor, din rândul asistenţilor, medicilor, infirmierilor din terapie intensivă, care au colindat pacienţii la patul lor, un gest emoţionant pentru toată lumea şi pe această cale îi felicit."

Şi preotul spitalului a intrat în fiecare salon să stea de vorbă cu bolnavii care sunt departe de familiile lor.

Dorian Oprișor, preot: "Să înţelegem că fiecare boală, fiecare necaz, care vine în boală noastră, acum vorbim de foarte mulţi bolnavi de covid, vine cu un scop. Acel scop este de fapt, tocmai crucea vieţii fiecăruia dintre noi. Şi Hristos ne face datori să ştim că datoria noastră de creştini este să păşim exact pe paşii cu care el a păşit pe pământ."

În Bucureşti, la Institutul Marius Nasta, Moş Crăciun a ajuns în saloanele pacienţilor internaţi, iar copiii internaţi au colindat cadrele medicale.

Beatrice Mahler, manager Institutul "Marius Nasta": "Colegii, îmbrăcaţi în costume roşii au oferit cadouri pacienţilor internaţi în secţia COVID, tocmai pentru a păstra şi oferi speranţa pe care această sărbătoare o aduce în sufletele noastre ale tuturor. Momentele magice ale Crăciunului trebuiesc trăite indiferent unde suntem."

Prima zi de Crăciun a adus mai puţini pacienţi în spitalele care tratează bolnavi cu COVID-19, iar în laboratoare s-au prelucrat testele prelevate în regim de urgenţă şi doar 620 la cerere. Aproape 10 mii de pacienţi şi-au petrecut Crăciunul în spital şi din păcate, 1.210 sunt în stare gravă în secţiile de terapie intensivă. 37.550 de români convirmati cu noul coronavirus se tratează acasă şi-şi petrec sărbătorile în izolare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO