Cadavrul unui cioban din Bistriţa Năsăud, găsit mutilat. Primele ipoteze în cazul morții

03-06-2019 07:14

Moarte violentă pentru un cioban în vârstă de 47 de ani din Bistriţa Năsăud.

Omul era dat dispărut de două săptămâni, iar duminică proprietarul stânei a fost cel care a dat alarma. Trupul bărbatului a fost găsit mutilat, iar primele ipoteze arată că a fost atacat de sălbăticiuni, cel mai probabil un urs.

Bărbatul a dispărut de la stana, pe 21 mai, fără să spună vreun cuvânt. Ieri, la nici un kilometru de stana, câinii au început să latre puternic în apropierea unei râpe. Trupul bărbatului era mutilat, iar fiul său a fost cel care l-a recunoscut. 

Propritar stână: "Nu pot să îmi explic, a plecat, l-am căutat şi acum l-am găsit într-o prăpastie. Ar fi vrut să coboare, dar nu era pe drumul bun."

Fiul victimei: "Nu mi-am dat nicio seamă că s-ar întâmpla o treabă ca asta. L-o fărmat ursu."

Zona e una foarte greu accesibilă şi populată de urşi, iar pentru recuperarea cadavrului a fost nevoie de ajutorul pădurarilor, dar şi al salvamontiştilor.

Dan Constantin, inginer silvic: "Probabilitatea de 90% decapitat de urs, urmele indicau muşcăturile şi este o zonă populată de urs. Urmele indică că s ar fi lupat cu el."

La faţa locului a venit şi un echipaj de ambulanţă, care nu a putut decât să constate decesul.

Maria Serkedi, asistent medical: "Un cadavru în stare avansată de putrefacţie cu plaga incompatibilă cu viaţa. A fost recunoscut de către fiul dansului după haine şi după aspectul fizic”.

Mircea Baciu, şef salvamont Bistriţa Năsăud: "Era într-o zonă greu accesibilă, şi a fost nevoie de evacuare, s-a făcut evacuarea cu ajutorul corzilor."

După necropsie, legiştii vor stabili exact împrejurările în care a survenit decesul.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO