Cabinetele medicale de asistență primară pentru refugiați, inaugurate la Romexpo

Ultima actualizare: 20-06-2022 09:00
refugiati ucraineni
Getty

Cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților, luni, la Romexpo, vor fi inaugurate cabinetele medicale de asistență primară pentru refugiați.  

Cabinetele medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală din cadrul Centrului de Servicii Integrate pentru Refugiaţi de la Romexpo vor fi inaugurate în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„În Bucureşti se află cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina, marea majoritate fiind femei şi copii. Cabinetul medical va furniza servicii de medicină de familie, ginecologie, planificare familială şi sănătatea reproducerii. Cabinetul de consiliere psihologică va furniza servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie individuală şi de grup. Cele două cabinete au fost înfiinţate cu sprijinul Biroului OMS din România, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. Au fost elaborate mai multe materiale de informare despre utilizarea antibioticelor şi vaccinare, despre drepturile pacienţilor privind serviciile medicale. Acestea vor fi disponibile în limbile ucraineană, română şi engleză şi vor fi puse la dispoziţia refugiaţilor", precizează Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres

De la izbucnirea războiului, din data de 24 februarie și până în prezent, au intrat în România 1.241.750 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.276.279 ucraineni, conform Poliției de Frontieră.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO