Bucătar renumit din Cluj, în stare gravă după o petrecere. Nimeni nu știe de unde are loviturile la cap

Dată publicare: 15-03-2021 18:05
Dată actualizare: 15-03-2021 20:43


Un cunoscut bucătar din Cluj se zbate între viață și moarte după un incident rămas încă neelucidat la o petrecere la care ar fi participat mai mulți polițiști.

Chef Adrian Pop are lovituri la cap, dar în acest moment nu se știe dacă a căzut, așa cum susțin unii participanți, sau a fost implicat în vreun conflict.

Cunoscutul chef a fost invitat la o aniversare, într-un restaurant din comuna Apahida, de lângă Cluj-Napoca. La petrecere au participat şi mai mulţi poliţişti, deşi evenimentele de acest gen sunt interzise.

Beatrice Milonean, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „Cu privire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de alertă, la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări.”

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze - ar fi căzut, dar nu este exclus să fi fost agresat de cineva. În ajutor i-au sărit mai mulţi bucătari, la fel de cunoscuţi în oraș. Unul dintre ei are o informație care s-ar putea dovedi esențială: totul ar fi plecat de la o partidă de skandenberg, între victimă și o rudă a sărbătoritului.

Paul Siserman, prieten: „Au stat împreună, au discutat, au băut împreună, pentru că ăsta e adevărul, s-au consumat şi băuturi alcoolice. S-a făcut un aşa numit concurs de skandenberg ad-hoc. Era destul de neliniştit, pentru că deja se vehiculau tot felul de acuze, vorbe urâte. Înainte să iasă afară. El era jos, baltă de sânge foarte mare.”

Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire.

Flavia Țopan, purtător de cuvânt spitalul județean de urgență Cluj: „Pacientul, în vârstă de 51 de ani, se află internat în secția de terapie intensivă neurochirurgie a spitalului nostru, de săptămâna trecută, cu un traumatism cranio-cerebral, care nu se poate opera . Starea lui rămâne critică.”

În timp ce autorităţile continuă cercetările, familia este încă în stare de şoc, Oamenii se roagă pentru un miracol.

Deocamdată, administratorul localului şi 8 participanţi au fost sancţionaţi cu 3500 de lei. Anchetatorii au deschis şi un dosar penal pentru vătămare corporală, iar poliţiştii care au participat la petrecere sunt şi ei cercetaţi de şefi. Anchetatorii vor să vadă şi dacă din înregistrările camerelor de supraveghere, ar fi fost şterse anumite secvenţe.