Biserica donează peste 4 milioane de lei celor afectați de epidemia de coroavirus

Dată publicare: 31-03-2020 13:51
Dată actualizare: 31-03-2020 13:58


patriarhul Daniel

Biserica Ortodoxă Română a anunțat, marți, că centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat și au adunat până acum un ajutor financiar de peste 4 milioane de lei.

 

Banii vor fi folosiți pentru ajutorarea celor care ”suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză: oamenii vârstnici și săraci, dar și cei aflați temporar în izolare sau în carantină”.

Răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat social-filantropic și au raportat până în prezent un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei.” - se arată într-un comunicat postat pe basilica.ro.

De asemenea, la acest sprijin social-filantropic în derulare se adaugă donația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în valoare de 10.000 lei din salariul personal, depusă în contul platformei „Ajută cu bucurie” (ajutacubucurie.ro), în scopul achiziționării de materiale de protecție pentru voluntarii activi în acest proiect sprijinit de Patriarhia Română și de Federația „Filantropia”.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO