Biserică ridicată în timp record pentru ca romii din Blaj să-l poată întâlni pe Papă

19-05-2019 18:02


Au mai rămas doar două săptămâni până la vizita istorică a Papei Francisc. Pentru că suveranul Pontif va ajunge și la Blaj, micul oraș freamătă.

Agenții SPP au făcut repetiții cu traseul înaltului oaspete prin oraș, iar duminică a fost sfințită biserica în care Papa va sta de vorbă cu comunitatea de romi din zonă.

Această biserică greco-catolică din Blaj a fost ridicată special pentru vizita suveranului Pontif într-un timp record: mai puţin de două luni. Banii, în jur de 500.000 lei, au fost obţinuţi de la autorităţile locale şi judeţene, biserica greco-catolică şi din donaţii.

Nicolae Rodean - proiectant: "Am făcut acest proiect constând într-o biserică cu o suprafaţă de 85 de mp utilă, de asemenea este amenajata o zonă frumoasă în această incintă pentru credincioşi. Sunt bucuros că s-a realizat într-un timp record."

Papa a insistat să aibă o întâlnire cu comunitatea de romi din zonă, iar aceştia nu aveau o biserică în cartier. În acest loc, în urmă cu 70 de ani, episcopul Ioan Suciu se întâlnea cu copiii din această comunitate. El va fi beatificat de Papa Francisc alături de alţi 6 martiri morţi în închisori pentru credinţă.

Cristian Barta, vicar general Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş: "Juca fotbal cu copiii din comunitate şi aproape în fiecare duminică îi invita la masă."

Biserica a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi prezenţi.

Reporter: "Îl aşteptaţi pe suveranul pontif aici la biserică?"
Femeie: "Da, din toată inima. E un eveniment unic."
Reporter: "Ce era înainte aici?"
Femeie: "Era moară şi acum s-a făcut biserica că îl așteptăm pe părintele Papa".

Credincios: "Papa să vină într-un oraş atât de mic. Îl aşteptăm cu cel mai mare drag."
Credincios: "E o binecuvântare că ne calcă pe meleagurile noastre sărăcioase".

În urmă cu câteva zile, la Blaj, a avut loc şi o repetiţie generală a forţelor de securitate pentru vizita Papei de pe 2 iunie. Suveranul Pontif va ajunge duminică dimineaţă la Blaj şi va oficia o slujbă specială pe Câmpia Libertăţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO