Prefectul din Galati, arestat pentru 29 de zile. DNA: Si-a patat onoarea pentru o cabina de dus


Ultimul update: Marti 19 Noiembrie 2013 06:53
Data publicarii: Sambata 16 Noiembrie 2013 18:27
Categorie: Stiri actuale

Prefectul Galatiului a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Catalin Bocaneanu este acuzat de mai multe fapte de coruptie, printre care santaj si abuz in serviciu.

Si-a patat onoarea, spun procurorii DNA, pentru bani, alimente, dar si o cabina si o baterie de dus, care i-au fost montate acasa. Dupa retinere, prefectul a fost demis, iar functia sa preluata de subprefect.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie spun ca Bocaneanu, in calitate de membru al comisiei de examinare, ar fi sprijinit un candidat, la concursul pentru ocuparea functiei de inspector sef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenta Galati. Ar fi primit in schimb alimente si bauturi.

"Nu pot sa stiu eu cine este si ce conexiuni au fost facute. Cert este ca dansul a fost intr-o comisie de la Bucuresti, dar acolo au fost 5 oameni, n-a fost singurul. Deci nu pot sa-mi dau seama, subiectele au fost facute cu aia pe loc, atunci nu putea sa vada chiar. Si chiar daca tragea unul, mai erau inca 4", spune colonelul Vasile Balaban, inspector sef ISU Galati.

De asemenea, potrivit procurorilor, Catalin Bocaneanu ar fi intervenit pentru ca o firma sa obtina un contract cu Directia Judeteana pentru Evidentza Persoanei Galati, si ar fi pretins de la reprezentantii acesteia montarea unei cabine de dus si a unei baterii de dus, dar si o suma de bani.

"La Tribunalul Galati a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva din partea DNA, prefectul judetului Galati, inculpatul Bocaneanu Catalin Emanuel pentru mai multe infractiuni de coruptie. Instanta Tribunalului Galati a decis admiterea propunerii Parchetului si a dispus arestarea inculpatului pentru o perioada de 29 de zile", explica Robert Florea, purtatorul de cuvant al Tribunalului Galati.

Catalin Bocaneanu are 47 de ani, este casatorit si are un copil. Este licentiat in Drept, dar si in Administratie Publica. In mai 2012 a fost numit prefect al Galatiului.

Prefectul judetului Galati, Emanoil Bocaneanu, retinut pentru trafic de influenta si santaj
VIDEO PROTVPLUS.RO