Intrarea principala a Garii de Nord, curatata de pirati. Unde s-au mutat taximetristii cu 3,5 lei/km

16-11-2013 18:28


Dupa zeci de ani de activitate ilegala si mii de calatori pacaliti, taximetristii pirati de la Gara de Nord, cea mai importanta din tara, au fost goniti.

Dar n-au ajuns departe, pentru ca s-au mutat in fata altor intrari si au lasat-o libera doar pe cea principala, unde au aparut bariere si aparate pentru comanda taxiurilor cu tarife decente.

Taximetrist: "Noi am fost aici la coloane"

Adica la intrarea principala a Garii de Nord, pe care autoritatile au declarat-o de astazi libera de pirati. Aici au fost instalate bariere si sunt lasati sa intre doar taximetristii firmelor care platesc o taxa. Iar cursele pot fi comandate de pe 4 aparate inteligente instalate in Gara.

Primul a testat sistemul directorul CFR SA, care promite o schimbare la fata a Garii de Nord. "Toate liniile din gara vor trebui ingropate, vor fi subterane", spune George Micu, director general CFR Infrastructura.

Va creste si viteza trenurilor, insa peste ...10 ani.

"Intrare de la Curtici, iesire pe la Calafat plus Constanta, vom avea 160 de kilometri pe ora. Pe celelalte linii viteza medie de 70 - 80 de kilometri pe ora", explica George Micu.

Pana atunci, insa, directorul CFR se lupta cu taximetristii, care cer 3,5 lei pe kilometru. Alungati din fata intrarii principale, i-am regasit langa cele secundare, gata sa ceara dublu pentru o cursa.

REPORTAJ CAMERA ASCUNSA
Reporter: Pana la Unirii cat ma costa?
Taximetrist: Cat face aparatul, 15-16 lei.

Sefii CFR sustin ca nu-i pot opri sa-si vaneze victimele chiar de pe peron. Asa ca ii sfatuiesc pe calatori sa nu ia un taxi din parcarile neamenajate. Singura zona sigura, in care nu vor fi pacaliti, este cea de la coloane, inaugurata astazi.

Tags: taxi, gara de nord,

VIDEO PROTVPLUS.RO