Motivul pentru care un copil genial de nouă ani renunță la facultate, înainte de absolvire

Ultima actualizare: 10-12-2019 22:09
Laurent Simons
Getty

Un băiat belgian în vârstă de nouă ani, care este pe cale să devină cel mai tânăr absolvent universitar din lume, a renunţat la studiile de la Universitatea Eindhoven din Olanda în urma unei dispute legate de posibila sa dată de absolvire.

Laurent Simons a ţinut prima pagină a ziarelor din lumea întreagă luna trecută, după ce a anunţat că doreşte să îşi finalizeze studiile de licenţă în inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven înainte de sfârşitul anului 2019 - o performanţă care l-ar fi ajutat să devină primul absolvent universitar din lume care nu a împlinit încă vârsta de 10 ani.

Luni, însă, universitatea olandeză i-a informat pe Laurent Simons şi pe părinţii lui că acel plan nu mai era fezabil, ţinând cont de numărul de examene pe care băiatul ar trebui să le susţină pentru a-şi finaliza studiile de licenţă înainte de ziua lui de naştere, care este pe 26 decembrie, relatează Agerpres.

„Laurent este un băiat excepţional de înzestrat, care avansează în studiile sale într-un ritm fără precedent", au transmis reprezentanţii universităţii olandeze într-un comunicat.

Întrucât planul iniţial pare să nu mai fie realizabil, universitatea a precizat că i-a oferit băiatului belgian o "schemă în continuare fenomenal de rapidă prin care să îşi finalizeze educaţia la jumătatea anului 2020".

Cu toate acestea, părinţii lui Laurent Simons au decis să nu accepte oferta şi au pus capăt imediat studiilor universitare ale fiului lor în Eindhoven.

„Până săptămâna trecută totul era bine, iar acum, dintr-o dată, ei propun o amânare de şase luni", a declarat tatăl băiatului, Alexander Simons, marţi, pentru agenţia de presă Reuters.

Data exactă la care Laurent Simons va absolvi cursurile universitare nu a reprezentat niciodată cu adevărat o problemă pentru familia sa, a adăugat Alexander Simons, însă această chestiune a devenit cu adevărat o problemă atunci când el şi soţia lui au avut sentimentul că universitatea olandeză a reacţionat la planurile lor de a transfera educaţia fiului lor în străinătate.

„E foarte ciudat, pentru că toate aceste lucruri se produc exact în perioada în care noi am finalizat planurile pentru doctoratul lui Laurent la o altă universitate", a explicat Alexander Simons.

„Există un interes foarte mare pentru Laurent în rândul unor universităţi, la care el s-ar simţi onorat să se înscrie. Există o cerere mare pentru Laurent, el este un proiect unic, la care toată lumea vrea să participe", a adăugat tatăl băiatului belgian.

Laurent Simons, inspirat din cercetările inventatorului sârbo-american Nikola Tesla, a declarat că doreşte să studieze domeniul organelor artificiale şi să dezvolte apoi un corp uman în întregime artificial în propriul lui laborator.

Până în prezent, cea mai tânără persoană care a obţinut o diplomă universitară este americanul Michael Kearney, care a realizat această performanţă în iunie 1994, la vârsta de 10 ani şi patru luni, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO