Un bebelus de doar 6 luni a murit dupa ce s-a infectat intr-un spital din Capitala. Parintii vorbesc de ucidere din culpa
Acuzatii grave, de ucidere din culpa, planeaza asupra Spitalului de copii Grigore Alexandrescu, din Capitala.
Doi parinti au sesizat autoritatile pentru ca bebelusul lor de 6 luni a murit din cauza unei septicemii, dupa ce s-a infectat cu o bacterie periculoasa, in timp ce era internat. Baietelul a fost operat si trimis acasa, iar cand s-au intors, pentru ca se simtea rau, parinti spun ca au asteptat 7 ore pana cand un medic si-a facut aparitia. Bebelusul a fost din nou trimis acasa, iar starea i s-a agravat asa de tare, incat n-a mai putut fi salvat.
Marius Nicolae Sima avea 6 luni. Medicii legisti au stabilit ca a fost ucis de o bacterie pe care a luat-o din spitalul Grigore Alexandrescu. Una cunoscuta, spun parintii indurerati. Acum un an, bebelusul a fost internat la spital pentru o interventie chirurgicala la uretra, care a decurs normal.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Reporter: Dupa operatie ati ramas cu el in spital?
Sima Alina, mama: Peste weekend, luni mi-a dat drumul acasa.
Reporter: Cu bilet de externare?
Sima Alina: Nu. Mi-a zis ca trebuie sa merg acasa daca ma descurc cu el, cu doi pampersi, pentru ca avea sonda urinara ma duc acasa."
Peste 5 zile trebuia sa revina in spital pentru scoaterea sondei urinare. A venit insa mai devreme cu o zi, pentru ca bebelusul era agitat si facuse febra mare, 40 de grade.
Sima Alina: "Am rugat asistenta sa cheme medicul de garda, dar mi-a zis ca este ocupat si ca nu poate sa il deranjeze. Mi-a dat un paracetamol pe vena, un supozitor, Novocalmin si m-a trimis in salon. I-a scazut febra apoi a urcat iar la 40."
Doctorita care l-a operat pe baietel i-a scos sonda abia a doua zi, apoi l-a trimis acasa, povestesc parintii, fara sa i faca vreo analiza de sange. Au mai trecut 48 de ore, iar corpul i s-a umplut de pete. Asa ca parintii l-au adus iarasi la spital.
Sima Alina, mama bebelusului: "Dupa ce i-au iesit analizele si doamna doctor a recunoscut si anestezista care l-a operat. Au zis ca a luat un virus din spital, este vorba de virusul pioceanic. "
Au urmat 10 zile cumplite pentru familia Sima. Bebelusul, care avea 6 luni, nu a reusit sa supravietuiasca unui virus care ii produsese septicemie in organism. A murit, iar in urma lui au ramas durerea si furia parintilor, care vor ca vinovatii sa fie pedepsiti.
Sima Alina: "Trebuia sa il vada medicul de garda in noaptea respectiva cand am fost cu el, sa ii fi facut analize. Poate il salvau daca ii faceau analize, daca il vedea un medic, nu o simpla asistenta."
In sprijinul acuzatiilor vine si Institutul de Medicina Legala care a facut autopsia si a stabilit ca decesul s-a datorat unei "starii septice, consecutive unei infectii cu pseudomonas aeruginosa survenita ca urmare a unei internari in vederea unei interventii chirurgicale efectuata in scopul corectarii unei malformatii congenitale la nivelul penisului."
George Moloman, avocat: "Noi apreciem ca nu este vorba despre un caz de malpraxis, ci de o eroare mult mai grava si o neglijenta a actului medical si aici vorba de omor din culpa pentru ca medicul trebuia sa prevada ca are o infectie, avand in vedere starea lui febrila, agitatia si istoricul medical pentru ca acelasi medic s-a ocupat de copil."
Conducerea spitalului a refuzat sa comenteze aceste acuzatii. Procurorii fac cercetari pentru ucidere din culpa si neglijenta in serviciu. Dar a trecut mai bine de un an si inca nu au luat nici o masura in acest dosar. Unul care scoate la iveala, din nou, situatia dramatica din spitale, a faptului ca pacientii in loc sa fie salvati, pot fi ucisi de infectii intraspitalicesti.