Bebelus de 11 luni, in moarte cerebrala din cauza unei infectii digestive.Alti 2 copii, adusi in Capitala cu aceeasi problema

Ultima actualizare: 16-07-2015 06:49

Un bebelus de 11 luni este in moarte cerebrala din cauza unei infectii digestive severe, la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti.

Fetita a fost transferata de la Spitalul de Urgenta din Ramnicu Valcea, acolo de unde au mai ajuns in Capitala alti doi copii, cu aceeasi infectie.

Copiii au fost diagnosticati cu Sindrom hemolitic uremic, adica septicemie cu blocaj renal, cauzata de o enterocolita acuta provocata de germenele E coli. Acestia au fost conectati la aparatele de dializa si primesc antibiotice.

In starea cea mai grava este un bebelus de 11 luni, internat la terapie intensiva, conectat la aparate si cu semne de moarte cerebrala. Mama spune ca fetita s-a imbolnavit de la fructele pe care le-a mancat, luate din comert.

Cazul fetitei de 11 luni nu este unul singular, de la Spitalul din Valcea au fost adusi la Bucuresti alti doi copii, cu suferinta similara. Unul a scapat de dializa , iar celalalt este in continuare conectat la rinichiul artificial.

Foarte multe cazuri de Sindrom hemolitic uremic apar in randul persoanelor infectate cu germenul E Coli din cauza consumului de apa potabila contaminata, de carne insuficient preparata sau de legume si fructe crude contaminate.

Boala are efecte devastatoare in randul bebelusilor care nu si-au dezvoltat sistemul imunitar, rata mortalitatii fiind una destul de mare.

Pentru a preveni astfel de cazuri, medicii dar si Ministerul Santatii le recomanda mamicilor sa spele fructele si legumele, sa fiarba bine carnea si sa se spele de maini ori de cate ori vin in contact cu bebelusii sau macar atunci cand ii hranesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO