Bătrâna care a ieșit singură să deszăpezească. Autoritățile nu s-au interesat de soarta ei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După patru zile de viscol și ninsori, traficul a fost reluat pe toate drumurile naționale. Echipajele de urgență au reușit să ajungă și în localitățile izolate.

Acolo au dat peste bătrâni care s-au luptat singuri cu iarna vitregă pentru că autoritățile au uitat de ei. Iar vremea nu își revine, chiar dacă am intrat în martie. În această noapte este ger aspru și de mâine se întorc ninsorile.

În judeţul Constanța, vântul turbat a răscolit zăpada. Chiar dacă nu a mai nins, pe drumuri vizibilitatea s-a redus spre zero şi din loc în loc s-au format suluri de zăpadă imposibil de trecut. Autorităţile nu au vrut ca şoferii să rămână blocaţi în troiene şi au închis traficul.

Drumul Naţional 22 Costanta -Tulcea a fost închis complet. Drumarii şi poliţiştii au luat această decizie întrucât exista porţiuni de şosea unde zăpada depăşeşte jumătate de metru.

Şofer:"Asta-i bătaie de joc, bătaie de joc, am scăpat de nebunii ăia din Bulgaria şi am dat peste ăștia, ce asta-i glumă?"

Şofer: "Am venit în Constanța şi acum aşteptăm. Nu ne putem mişca pe aici."

Rău a fost şi pe drumul Naţional 2A, intre Constanța şi Slobozia. Cel puţin 30 de TIR-uri încolonate au fost însoţite de poliţişti şi utilaje de deszăpezire de la intrarea în judeţ până în apropiere de Portul Constanța.

Pe autostrăzile 2 şi 4, drumarii au lucrat toată noaptea ca să deschidă traficul. Circulația a fost reluată după prânz, dar în mai multe zone sunt încă restricţii de tonaj.

Ultilajele au reuşit să îşi croiască drum şi spre localităţile izolate de viscol şi ninsori. În multe sate din Constanța, oamenii au ieşit abia joi din case, după 4 zile de asediu al zăpezii.

Bătrâna: Sunt bătrână şi abia dau. Se să fac dacă sunt singură?
Reporter: Mâncare mai aveţi cu vremea asta?
Bătrâna: Mai am căci când s-a anunţat m-am dus şi mi-am luat faină, mălai, brânză, cartofi, am.

Bătrâna de 74 de ani spune că în cele 4 zile cât a ţinut viscolul, autoritățile nu s-au interesat de soarta ei. Primăria nu a curăţat drumurile şi dacă nu ar fi fost un localnic care să le desfunde cu un tractor, oamenii ar fi fost şi acum blocaţi.

Tractorist: "Facem pentru noi, pentru cine facem să ieşim, să ne vină pâinea tot ce ne trebuie. Trebuie să ne ajutăm căci dacă nu ne ajutăm nu ne vine nimeni."

Alţi bărbaţi mai în putere le-au dus apa bătrânilor din sat. Pentru alţii în schimb, vremea rea din ultimele zile a fost prilej de voie bună.

Un bărbat din Constantă a încălţat schiurile şi a alunecat pe un benzile închise circulaţiei ale unui pod din oraş.

Vremea rea va continua şi în următoarele zile. Până vineri la prânz în jumătatea de est a ţării este cod portocaliu de ger, iar în vest, unul galben, tot de frig. Apoi, până duminică dimineaţă, toată ţara este vizata de lapoviţă, polei şi ninsori moderate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO