Bătaia de la Ruginoasa, oprită din nou de jandarmi. "Ar fi o plăcere să se bată"

Ultima actualizare: 31-12-2019 19:53

Desfăşurare de forţe în Ruginoasa, marţi dimineaţă, unde peste o sută de jandarmi şi poliţişti s-au asigurat că tradiţionala bătaie locală nu se va încheia cu victime, ca în alţi ani.

Tinerii mascaţi din cele două cete rivale deşi înarmaţi cu ciomege, nu au reuşit să treacă de cordoanele forţelor de ordine. Potrivit obiceiului zeci de tineri ies din case când se crapa de ziuă şi se împart în două tabere - Delenii şi Vălenii, după cum stau la deal sau în vale. Elanul le-a fost tăiat însă de jandarmi, chit că au încercat să negocieze.

Tinerii din aceeaşi ceată au început să se ciomăgească simbolic între ei, în semn de protest. „Ne încălzeam şi noi ca băieţii. Dar dacă nu ne dă voie? Să ne batem cu jandarmii şi poliţia? ne cheamă apoi la lege.”

Unii localnici adunaţi pentru spectacol şi-au ieşit din fire după ce au înţeles că autorităţile nu încurajează distracţia violenta.

"Ar fi o plăcere să se bată”, spune unul dintre participanţi.
Col. Ion Sandu comandant Gruparea Mobila Jandarmi Bacău: „Am asigurat condiţiile pentru bună desfăşurare a acestei manifestări interzicând folosirea obiectelor contondente”.

Dănuț Nechifor, primar: „Lucrurile au intrat în normalitate în Ruginoasa şi mă bucur”

Bătaia de la Ruginoasa a fost interzisă după ce un adolescent a ajuns la spital cu fractură craniană dar şi alte persoane au suferit răni serioase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO