Barbatul de 300 de kilograme din Pascani a murit. Ficatul sau cantarea 20kg iar inima functiona la doar 20% din capacitate

18-03-2014 09:48


Final dureros in cazul tanarului din Pascani care cantarea peste 300 de kilograme. Barbatul,s-a stins la Spitalul Judetean din Timisoara.

 

Degeaba i-au prescris medicii o dieta stricta, intr-o incercare disperatata de a-l salva. Chit ca slabise 10 kilograme, in ultimele doua saptamani, inima pacientului era mult prea obosita si nu a mai rezistat.

Marti dimineata, inima lui Robert a incetat sa mai bata. Tatal,
care-i veghea intotdeauna somnul, a simtit ca ceva nu este in regula si a reactionat imediat.

Petru Cogeanu, tatal pacientului: "S-a trezit, mi-a cerut sa-l intorc pe o parte ca il dureau oasele, am adormit la loc si cand m-am trezit dimineata, aparatul de respirat nu piuia deloc, am pus mana pe picior si era deja rece."

Bietul om a cerut ajutor, iar medicii au incercat sa-l resusciteze pe Robert mai bine de o ora insa, din pacate, l-au pierdut.

Suferea de obezitatea morbida asociata cu afectiuni cardiace si pulmonare severe. Numai ficatul lui cantarea 20 de kilograme, iar inima functiona doar in proportie de 20%.

Daniel Ilincariu, purtatorul de cuvant la Spitalul Judetean din Timisoara: "Cordul pur si simplu nu mai putea sa pompeze sange. Avea o hipertensiune pulmonara care nu ii permitea sa se oxigeneze si, pe langa asta, multe alte probleme..."

Robert a fost transportat la Timisoara acum doua saptamani, dupa ce medicii de acolo s-au oferit sa-l opereze gratuit. Pentru ca tanarul n-ar fi rezistat din prima unei interventii de micsorare a stomacului, doctorii i-au impus un regim alimentar sever. In felul acesta a dat jos 10 kilograme.

Petru Cogeanu, tatal pacientului: "Ieri era foarte vioi, mi-a cerut sa-i fac baie, chiar s-a ridicat in picioare".

La 39 de ani, Robert ajunsese intr-o situatie disperata. Avea peste 300 de kilograme si din aceasta cauza era imobilizat la pat, complet dependent de ajutorul parintilor. Avea des atacuri de panica, se sufoca si se temea ca va muri in somn.

Cosmarul lui a inceput in anul 2000, cand a urmat un tratament pentru depresie. De atunci s-a ingrasat haotic. Din pacate, consilierea de specialitate a venit prea tarziu.

In familia lui Robert necazurile se tin lant. Mama lui s-a operat recent de cancer si face chimioterapie.

Tatal care i-a stat permanent alaturi se confrunta cu mari probleme financiare si cauta o solutie sa-i transporte trupul neinsufletit, acasa, la Pascani.

Drumul pana la Spitalul din Timisoara a fost posibil numai cu ajutorul celor de la SMURD - care i-au pus la dispozitie o masina speciala.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO