Barbatul acuzat de asasinat la comanda mafiei italiene spune ca i s-a facut o inscenare. Probele din dosar care il contrazic

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18

Alexandru Gaina, individul acuzat ca la comanda mafiei italiene a ucis un om de afaceri roman, a vorbit in exclusivitate pentru Stirile Pro TV.

Gaina sustine ca politistii i-ar fi inscenat totul, ca sa gaseasca un vinovat, dupa ce 18 ani n-au avut unul. Individul, extrem de periculos, se bucura acum de libertate. Judecatorii au considerat ca nu reprezinta un pericol si au decis cercetarea sa sub control judiciar.

Reporter: Vad ca esti foarte degajat, foarte relaxat...
Alexandru Gaina: N-ai cum sa fii relaxat cand esti acuzat de asa ceva si nu esti vinovat...

Atat de relaxat a fost incat, dupa ce instanta a decis sa il elibereze, Alexandru Gaina a mers direct acasa. Asta desi era obligat prin lege sa se prezinte la politie pentru a fi luat in evidenta, ca orice suspect aflat sub control judiciar. Abia dupa ce l-au vizitat agenti acasa, a mers la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov.

Vizita lui Gaina a durat doua ore. La iesire, barbatul a sustinut ca este acuzat pe nedrept.

Alexandru Gaina: Este un martor care a incercat sa intre in protectia martorilor cu ajutorul ofiterului Gomeaja, care, din cate am inteles, este arestat. Dosarul este inaintat de DNA, in instanta...
Reporter: Ce legatura are asta cu omorul?
Alexandru Gaina: Sunt cei care au vrut sa-mi puna in sarcina aceasta crima.

Politistul Gomeaja, de la Oficiul pentru Protectia Martorilor, este,
intr-adevar, arestat, insa pentru fapte de coruptie care nu au legatura cu dosarul de omor. De altfel, ofierul in cauza nu a lucrat nicio secunda in ancheta care a dus la punerea sub acuzare a lui Alexandru Gaina.

In dosarul excutiei la comanda mafiei exista marturia unui barbat caruia suspectul i-ar fi marturisit crima. Mai mult, i-ar fi povestit cum l-a impucat pe omul de afaceri Mihai Ionescu, dar ca si ca nu mai putea sa doarma dupa acel episod.

Anchetatorii au si declaratiile unor oameni care l-ar fi vazut pe Gaina pandind la locul crimei ori alaturi de mafiotii italeni.

Dupa 18 ani, politistii au aflat ce s-a intamplat si cu masina folosita imediat dupa crima. Ei sustin ca a fost demontata bucata cu bucata si data gratuit, ca sa fie imposibil de gasit.

Alexandru Gaina este membru al gruparii Sportivilor, dar si fiul unui ofiter din cadrul Directiei de informatii a Ministerului de Interne. El a fost pus sub acuzare pentru ca in urma cu 18 ani ar fi omorat un camatar din Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO