FILMUL ACCIDENTULUI de pe A1. Un tanar a murit in timp ce incerca sa schimbe o roata la un microbuz

08-05-2014 22:07


Final fulgerator pentru un tanar din Calarasi macinat de boala. Chiar joi, cand a plecat spre Manastirea Prislop ca sa se roage pentru vindecare la mormantul parintelui Arsenie Boca, a cazut victima unui accident rutier.

Tragedia s-a petrecut pe autostrada Bucuresti - Pitesti, sub ochii infricosati ai celor care il insoteau.

Florin Bucur era arhitect si avea doar 27 de ani. O boala nu-i dadea pace de mult timp, asa ca ai lui au insistat sa mearga in pelerinaj la Manastirea Prislop, pentru ca este hramul sfantului cuvios Arsenie cel Mare.

Florin nu a mai avut aceasta sansa. A pornit dimineata la drum, din comuna Budesti, alaturi de alti enoriasi si de preotul lor, care conducea microbuzul. Intamplarea a facut ca pe autostrada Bucuresti - Pitesti sa faca pana.

Florin a fost cel care s-a oferit sa schimbe cauciucul. Numai ca microbuzul era oprit in zona de urgenta, la doar 20 de centimetri de marcajul pentru prima banda. Florin a fost nevoit sa stea in drum, fara sa se gandeasca o secunda la ce pericol se expune. Un camion a venit in viteza si l-a acrosat.

"El statea pe prima banda. Daca era un TIR ii spulbera cu totul. Nu stiu ce s-a intamplat", a spus soferul Victor Muraru.

Martorilor le este greu sa inteleaga cum de soferul camionului nu l-a evitat, desi il vazuse.

Din pacate, o serie de coincidente nefaste au dus la aceasta nenorocire. Microbuzul a facut pana la una dintre rotile dinspre soseaua de viteza. In plus, chiar in momentul in care camionul s-a apropiat pe banda a doua circulau si alte masini, asa ca omul si daca voia nu putea sa faca alte manevre.

Politistii il cerceteaza acum si vor cere inclusiv o expertiza tehnica. Pe Florin insa nu-l mai aduce nimeni inapoi.

Conform Codului Rutier, un pieton nu are voie sa intre pe benzile de circulatie ale autostrazii in nicio situatie.

VIDEO PROTVPLUS.RO