Ultimele minute din viata arbitrului care s-a retras dupa cel mai sangeros meci din istoria Stelei. Ancheta e una complicata

08-05-2014 18:28


Ancheta se anunta extrem de complicata si plina de semne de intrebare in cazul mortii fostului arbitru de fotbal Pavel Gheba. Barbatul in varsta de 49 de ani s-a impuscat, in casa cumnatului sau din Tulcea cu arma de vanatoare a acestuia.

Gheba era un ecologist convins si lucra de o vreme in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, unde a descoperit mai multe filiere de braconieri. In stare de soc, ei nu pot intelege care ar putea fi motivul sinuciderii, mai ales ca omul nu avea necazuri si nu a lasat nici un bilet.

Fostul arbitru a cinat cu niste prieteni. El a ramas sa stranga masa, povestesc apropiatii. La un moment dat, cumnatul sau a auzit un zgomot de arma. Cand a intrat in bucatarie, l-a gasit pe Pavel, fara suflare. Cu putin inainte de tragedie, arbitrul a fost vazut de un vecin.

Vecin: "L-am vazut agitat, am auzit o impuscatura, ca o infundatura de tabla. Atat mi-a zis: s-a impuscat."

Apropiatii nu isi explica ce s-a intamplat si spun ca nimic din comportamentul barbatului nu le-a dat de banuit. Nu avea probleme medicale si nici cu banii, iar la serviciu ii mergea foarte bine. Casatorit de peste 20 de ani, Pavel Gheba era tatal a doi baieti. Totul s-a terminat insa brusc miercuri seara.

Nicolae Radu Sicinschi, medic Ambulanta Tulcea: "Leziunile erau incompatibile cu viata. Noi nu stim cel putin sa fi avut alte antecedente, tulburari."

Arma era detinta legal de cumnatul victimei.

Dupa ce si-a incheiat activitatea pe terenul de fotbal, Gheba s-a implicat activ, ca angajat al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in lupta impotriva braconierilor.

Radu Voicu fost coleg al arbitrului: "Nu stiu ce l-a impins sa faca acest gest. Era un coleg deosebit, chiar am ramas surprins. Suntem cu totii socati."

Anchetatorii se gandesc inclusiv ca cineva ar fi putut sa il ameninte.

Anul trecut, chiar fostul arbitru vorbea despre pericolele care il pandeau.

Pavel Gheba: "Am fost agresati de patru persoane pe canalul Lopatna, la nord de Mila 23. In urma atacurilor, colegul meu a fost vatamat corporal."

Ultimul meci al lui Pavel Gheba, la care a fost arbitru asistent, s-a terminat cu un scandal imens. In 2006 Steaua era invinsa, la Bistrita, cu 1-0 in fata Gloriei, si era sa piarda titlul.

In urma acestei infrangeri, doi jucatori din Ghencea s-au automutilat in vestiare. Gigi Becali l-a acuzat atunci pe Gheba ca ar fi primit mita de la patronul Rapidului, George Copos, 10.000 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO