Bărbat împușcat de polițistul care păzea o secție de vot. Ce i-a făcut omului legii

×
Codul embed a fost copiat

Incident grav, sâmbătă seară înaintea votului, în județul Prahova.

Un bărbat a fost împușcat de un polițist care păzea o secție de votare. Și asta pentru că agresorul, amețit bine de băutură, și însoțit de mai mulți indivizi, a aruncat în agentul de poliție cu o sticlă, apoi l-a atacat.

Polițistul a tras mai multe focuri de avertisment însă, în final, a fost nevoit să îndrepte pistolul către picioarele scandalagiului.

Imaginile au fost filmate de unul dintre martorii scandalului, în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasca, acolo unde este amenajată secția de votare 523.

Mai multe persoane, vizibil în stare de ebrietate, au intrat în curte și i-au amenințat pe polițiști, apoi au aruncat cu o sticlă în agent, iar unul dintre ei chiar a sărit să-l atace.

Citește și
tanara ucisa
Un adolescent de 13 ani și-a împușcat iubita de 14 ani. Credea că e însărcinată
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Ministrul de Interne a venit duminică cu precizări despre incident.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Au intrat mai mulți indivizi în stare de ebrietate, au rupt gardul înarmandu-se cu uluci din gard, cu intenția clară de a-l ataca. Chiar unul dintre ei a intrat, una dintre persoanele violente în altercație cu el, l-a lovit și polițistul a dat dovadă de profesionalism, s-a confruntat cu acei oameni violenți care au pătruns în zona protejată chiar, în curtea grădiniței și unul dintre infractori, pot să le spun, a fost împușcat în picior."

Oana Bunghez, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul polițistului, intervenind o grupă din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale care a rămas în zonă pentru a proteja secția de votare pe timpul nopții."

Bărbatul rănit la ambele picioare a primit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol. Acum se află sub pază la Spitalul Județean de Urgență Prahova.

Violeta Tănase, medic primar UPU: „A fost adus cu ambulanța, prezentând două leziuni prin împușcare, una la nivelul genunchiului stâng, alta la genunchiul gleznei drepte. La nivelul genunchiului există și corpul străin restant, glonțul. Prezenta stare de agitație și s-a recoltat în prezența poliției alcoolemia."

Ceilalți indivizi care au fugit sâmbătă seară au fost identificați, spun polițiștii. În afară de cel rănit, aflat în spital, a mai fost reținută o altă persoană. În total, nouă suspecți sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând că dosarul penal să se extindă și pentru ultraj și atac asupra unei secții de vot.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articolul face parte din:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019, turul 2. Peste 10 milioane de români au votat în țară și în diaspora

Ultimele pregătiri pentru votul de duminică
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Totul despre votul din 24 noiembrie

Alegeri prezidentiale turul 2. Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

alegeri prezidentiale 2019 turul 2 procedura de votare
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Care este procedura de votare

Ajunși în secțiile de votare, alegătorii trebuie să își prezinte actele de identitate operatorilor de calculator, care preiau şi introduc datele în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

vot detinuti
Alegeri prezidențiale 2019. Câți deținuți vor vota în turul al doilea

Alegeri Prezidențiale 2019, vot diaspora, turul 2. Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

viorica dancila
Alegeri prezidenţiale 2019. Dăncilă: "Am votat pentru o Românie care să meargă înainte"

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, după ce a votat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi.

Orban
Alegeri prezidenţiale 2019. Orban: "Am votat pentru o Românie în care legea e lege pentru toţi"

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, după ce a votat la alegerile prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care să se dezvolte, o României în care instituţiile statului să servească cetăţeanul şi în care legea e lege pentru toţi.

klaus iohannis turul doi
Alegeri prezidenţiale 2019. Iohannis: „Astăzi e ziua campionilor cu ștampila VOTAT în mână”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o Românie modernă, europeană, normală, invitându-i pe toţi românii să vină la vot.

vot, stampila vot
Ghidul alegerilor prezidenţiale 2019. Cum afli la ce sectie trebuie sa votezi, detalii importante

În data de 10 noiembrie 2019, în România au loc alegeri pentru funcția de președinte al României. Mandatul Președintelui României este de 5 ani.

Traian Basescu
Alegeri prezidențiale 2019. Băsescu: „Dacă vrei democrație, apăr-o!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că a votat "cu gânduri bune", adăugând că vrea să aibă garanţia că România va evolua pozitiv în interiorul UE şi al NATO.

Dan Barna
Alegeri prezidențiale 2019. Barna: „Ștampila aceea este forța pe care o avem noi”

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat duminică, că are "toată încrederea că la finalul zilei, avem din nou speranţa de o Românie care se modernizează."

REZULTATE OFICIALE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Rezultate provizorii anunţate de BEC
Bucureștenii pot vota și în mall. Mulți au comparat procesul de votare cu cumpărăturile

Într-o zi de duminică, tradițional dedicată relaxării, alegătorii îmbină cumpărăturile cu votul. Într-un centru comercial din Capitală este amenajată o secție de votare.

vot tara
Mesajul unui român care a trăit 30 de ani în Franța: "Nu am lipsit de la niciun vot"

În țară, mulți au venit la urne încă înainte de deschiderea secțiilor de votare.

buletin
Buletinele de vot afișate în secțiile din Mureș, înlăturate. Anunțul făcut de BEJ

Biroul Electoral Județean din Mureș a decis să înlăture toate buletinele de vot afișate în secții, căci aveau mențiunea "anulat".

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se vor lupta în turul 2 al alegerilor prezidențiale
Alegeri prezidenţiale 2019. Numărătoare paralelă USR- PLUS. Primele rezultate vin din Noua Zeelandă

Numărătoarea paralelă USR- PLUS relevă că, la secţia de votare din Auckland (Noua Zeelandă), unde votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat deja, Klaus Iohannis a obţinut 185 de voturi, iar Viorica Dăncilă 20.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Un primar din Maramureș şi-a împuşcat accidental vecina, cu o armă cu alice
Un primar din Maramureș şi-a împuşcat accidental vecina, cu o armă cu alice

Primarul comunei Săcălăşeni, Emilian Pop, şi-a împuşcat superficial vecina în vârstă de 67 de ani, cu o armă cu alice, potrivit unor surse implicate în anchetarea incidentului.

Un adolescent de 13 ani și-a împușcat iubita de 14 ani. Credea că e însărcinată
Un adolescent de 13 ani și-a împușcat iubita de 14 ani. Credea că e însărcinată

Un băiat de 13 ani din Statele Unite a împușcat o fată de 14 ani, după ce a crezut că este însărcinată.

Bărbat din Argeș, împușcat de polițiști după ce s-a luptat cu aceștia
Bărbat din Argeș, împușcat de polițiști după ce s-a luptat cu aceștia

Un bărbat de 37 de ani din Argeş a ajuns la spital, împuşcat în coapsă, după o luptă corp la corp cu doi poliţişti.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.