Bărbat condamnat la închisoare, după ce a sechestrat un polițist. Omul legii i-ar fi făcut avansuri soției acestuia
Întâmplare cu accente de film de groază, petrecută la Oradea. Patru tineri au fost acum judecați și condamnați după ce, în urmă cu doi ani, au sechestrat și umilit un polițist.
Tinerii l-ar fi amenințat și cu o sabie, spun anchetatorii, când l-au obligat să își ceară scuze unei femei, iubita unui suspect. Asta după ce s-ar fi aflat că polițistul i-ar fi trimis tinerei mesaje cu caracter sexual.
Povestea a început după ce prietenul tinerei, actualmente soțul ei, a aflat că polițistul i-ar fi trimis tinerei, de mai multe ori, mesaje indecente și chiar i-ar fi propus să facă videochat.
„Acest polițist a trimis mesaje cu caracter sexual, a trimis mesaje, propuneri pentru a practica prostituția soției clientului meu, ceea ce i-a creat o stare de evidență tulburare. Clientul meu l-a contactat pe polițist, în ideea de a-și cere scuze de la actuala lui soție. Evenimentele au degenerat”, a explicat Simona Pașcu, avocata inculpatului.
În acel moment, spun acuzatorii, sub amenințarea unor arme albe, polițistul a fost silit să-și ceară scuze.
„Inculpații, care aveau asupra lor o sabie, o bâtă și un cuțit, au determinat partea vătămată să-i însoțească la iubita inculpatului”, a declarat Claudia Rus, judecător la Curtea de Apel Oradea.
„Iar acolo nu s-a întâmplat nimic decât această solicitare a clientului meu de a-și cere scuze în fața prietenei sale. În genunchi, dar nu putem să vorbim de șantaj”, a adăugat avocata inculpatului.
Polițistul a fost ținut în acel apartament câteva ore, își amintesc vecinii, până când a reușit să fugă și să ceară ajutor.
Agresorii polițistului au fost prinși chiar în acea seară. Procesul a durat mai bine de doi ani. În final, trei inculpați au primit pedepse cu suspendare, sub supraveghere, iar soțul femeii a fost condamnat la 11 luni cu executare. Omul avea antecedente penale, așa că la pedeapsa de acum i se vor adaugă 8 luni, stabilite anterior, pentru infracțiuni rutiere. Sentința nu este definitivă și a fost deja atacată cu apel.