Barbat atacat de urs langa Petrosani. Fiara i-a smuls o buza si l-a ranit la brate

Ultima actualizare: 10-10-2012 20:42
Barbat atacat de urs langa Petrosani. Fiara i-a sm...
Barbat atacat de urs langa Petrosani. Fiara i-a sm...

Responsabilii sunt cu ochii in patru in Hunedoara, pentru ca un urs flamand a atacat un barbat de 45 de ani, la marginea localitatii Petrosani.

 

Victima spune ca a scapat cu viata, dupa ce unul dintre cainii sai l-a muscat pe urs de picior. Si in aceasta zona avem aceeasi problema, ursii s-au inmultit si sunt infometati, pentru ca in padure nu-i mai hraneste nimeni. Mai rau, au prins gustul carnii, dupa ce unii oameni arunca resturi de animale pe camp.

De pe patul de spital, barbatul povesteste cum a fost intalnirea cu ursul. Animalul i-a smuls buza inferioara si l-a ranit la maini.

In urma cu trei zile, un alt urs a dat iama intr-o gospodarie de la marginea orasului Petrosani si a sfisiat un cal si doua vite. Si aici, la fel ca in Dambovita, avem aceeasi problema. Ursii sunt infometati si prea multi in fondurile de vanatoare.

Reprezentantii Ocolului Silvic Petrosani spun ca au solicitat ca 7 dintre ei sa fie vanati, insa cererea nu le-a fost aprobata.

Problema si mai mare este ca ursii s-au obisnuit sa manance carne, pe care o gasesc in apropierea oamenilor.

Nu e de mirare ca in Dambovita, in nici doua saptamani au fost opt incidente cu ursi in cautare de hrana. Salbaticiunile au mancat vitei, porci si mai putin fructe, devreme ce au prins gustul carnii.

Mai mult, in apropierea zonelor unde au atacat ursii se afla un camp plin de oase. Resturi de la abatoare, spun localnicii, suparati ca din cauza lor, ursii nu mai raman in padure sa caute fructe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO