Barbat atacat de urs, in Bistrita Nasaud: "Ma omoara, m-a prins si nu ma mai lasa". Cine i-a salvat viata

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Prin clipe de cosmar a trecut miercuri un cioban de 41 de ani, din Dorolea, judetul Bistrita Nasaud. A fost atacat de un urs in padure si cu ultimele puteri omul a reusit sa se urce intr-un copac.

Dar animalul tot l-a prins de picior si i l-a sfasiat. Noroc cu un caine de la stana care, desi de talie mica, a dovedit un curaj imens si a hartuit fiara pana a pus-o pe fuga. Stapanul a reusit sa sune apoi dupa ajutoare. In final, un elicopter SMURD l-a transportat pe ranit la Spitalul Judetean din Targu Mures.

Ciobanul a fost muscat de urs, la doi pasi de stana de oi. Cand a fost gasit, era in stare de soc.

"Era constient... A reusit sa spuna ca a dat ursul de el, s-a urcat intr-un arbore, l-a prins de calcai, de pulpa,coastele cred ca sunt prinse, muschiul e muscat" - spune un localnic.

Ilie Morar, proprietar stana: "Pe mine m-a sunat, eu sunt proprietar la oile astea. Mi-a spus: 'hai, ca m-a omorat, m-a prins ursul, m-a prins si nu ma mai lasa'... Si nu a mai raspuns. Nici nu am stiut unde e."

Medicii de la SMURD au ajuns de urgenta si l-au gasit pe om cu hemoragie puternica. I-au acordat primul ajutor, apoi un elicopter SMURD l-a dus rapid la Targu Mures.

Nicoleta Dumitrean, medic SMURD: "Pacientul a fost gasit stabil, prezinta multiple muscaturi de urs. Viata nu ii este pusa in pericol, dar, in schimb, plagile se pot infecta de la muscatura de urs."

Ciobanii sunt revoltati ca noua lege care le interzice sa tina mai mult de trei caini la o stana de munte le pune viata in pericol.

Barbatul va mai ramane internat la spital cel putin o saptamana spun medicii si, preventiv, va fi vaccinat antirabic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO