Barbat atacat de urs, in Bistrita Nasaud: "Ma omoara, m-a prins si nu ma mai lasa". Cine i-a salvat viata

×
Codul embed a fost copiat

Prin clipe de cosmar a trecut miercuri un cioban de 41 de ani, din Dorolea, judetul Bistrita Nasaud. A fost atacat de un urs in padure si cu ultimele puteri omul a reusit sa se urce intr-un copac.

Dar animalul tot l-a prins de picior si i l-a sfasiat. Noroc cu un caine de la stana care, desi de talie mica, a dovedit un curaj imens si a hartuit fiara pana a pus-o pe fuga. Stapanul a reusit sa sune apoi dupa ajutoare. In final, un elicopter SMURD l-a transportat pe ranit la Spitalul Judetean din Targu Mures.

Ciobanul a fost muscat de urs, la doi pasi de stana de oi. Cand a fost gasit, era in stare de soc.

"Era constient... A reusit sa spuna ca a dat ursul de el, s-a urcat intr-un arbore, l-a prins de calcai, de pulpa,coastele cred ca sunt prinse, muschiul e muscat" - spune un localnic.

Ilie Morar, proprietar stana: "Pe mine m-a sunat, eu sunt proprietar la oile astea. Mi-a spus: 'hai, ca m-a omorat, m-a prins ursul, m-a prins si nu ma mai lasa'... Si nu a mai raspuns. Nici nu am stiut unde e."

Citește și
urs
Un urs din Arges, suspectat ca si-a facut un obicei sa patrunda in masini si sa le distruga. "Nimeni n-a luat nicio masura"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Medicii de la SMURD au ajuns de urgenta si l-au gasit pe om cu hemoragie puternica. I-au acordat primul ajutor, apoi un elicopter SMURD l-a dus rapid la Targu Mures.

Nicoleta Dumitrean, medic SMURD: "Pacientul a fost gasit stabil, prezinta multiple muscaturi de urs. Viata nu ii este pusa in pericol, dar, in schimb, plagile se pot infecta de la muscatura de urs."

Ciobanii sunt revoltati ca noua lege care le interzice sa tina mai mult de trei caini la o stana de munte le pune viata in pericol.

Barbatul va mai ramane internat la spital cel putin o saptamana spun medicii si, preventiv, va fi vaccinat antirabic.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Un urs este suspectat ca a atacat doua persoane, in Brasov. Localnicii recunosc insa ca ei i-au invadat teritoriul
Un urs este suspectat ca a atacat doua persoane, in Brasov. Localnicii recunosc insa ca ei i-au invadat teritoriul

Un barbat de 64 de ani, care culegea ciuperci in zona Dambu Morii, din Brasov, duminica dimineata, a fost atacat de un urs in aceeasi zona forestiera in care, in urma cu aproximativ trei saptamani, un tanar de 19 ani a fost ranit si el de un urs.

Un urs din Arges, suspectat ca si-a facut un obicei sa patrunda in masini si sa le distruga.
Un urs din Arges, suspectat ca si-a facut un obicei sa patrunda in masini si sa le distruga. "Nimeni n-a luat nicio masura"

Daca mergeti pe munte in aceasta vara, aveti grija unde va lasati proviziile. Sora unui cioban din Arges a facut imprudenta sa parcheze la marginea padurii masina plina cu branza de burduf.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.