Adolescent în moarte cerebrală după ce a fost bătut pe stradă. Mesajul sfidător al agresorului


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 20:49
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 19:17
Categorie: Stiri actuale

Doi părinţi din Mangalia fac un apel disperat către noi toţi. Oamenii încearcă să îşi salveze copilul și să îl trateze într-o clinică din străinătate.

Băiatul este în moarte cerebrală, după ce a fost bătut pe stradă de un adolescent, practicant al sporturilor de contact. La polul opus, agresorul - aflat în arest la domiciliu - continuă să şocheze prin comportament. A transmis pe o reţea socială ca el este bine, şi că până acum nu a putut ţine legătura cu prietenii, pentru că poliţiştii i-au luat telefonul.

Andrei se plimba pe stradă, în Mangalia, când a fost atacat - din senin - de băiatul de 15 ani, practicant al sporturilor de contact. Agresorul s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi cu picioarele, iar sub ploaia de lovituri dure s-a prăbuşit pe trotuar.

În cădere, s-a lovit la cap şi şi-a pierdut cunoştinţa. Doi martori - care au asistat la secvenţele teribile - i-au sărit în ajutor. Timp de 15 minute i-au făcut masaj cardiac până a ajuns un echipaj SMURD - care l-a dus de urgenţă la spital.

Acum, la 10 zile de la întâmplare, Andrei este în moarte cerebrală, iar doctorii încearcă să îl salveze.

Tatăl lui Andrei: "Loviturile au fost foarte, foarte grave. Băiatul acela a venit hotărât să mi-l omoare, nu să-i dea o lecție de viață. Înțeleg îi dai o palmă, dar nu să-l omori, să-l bagi în spital. Face MMA sau ceva de arte marțiale, are 10 ani de arte marțiale".

Motivul pentru care Andrei a fost bătut este încă neclar.

Rudele lui susţin că înainte cu o zi de agresiune, ar fi avut o confruntare pe o reţea de socializare cu adolescentul care l-a atacat. Disputa ar fi fost generată de o fată, dar anchetatorii încă investighează cazul.

Mesaj sfidător al agresorului

 

Andreea Iliescu, purtator de cuvânt IJP Constanța: ''Cele două persoane s-au întâlnit întâmplător, iar minorul de 15 ani l-a lovit pe cel de 13 ani cu pumnul. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice."

Până acum - în acest caz tulburător - au fost audiaţi mai mulţi martori şi agresorul - pe care judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, pentru că este minor. De acasă, tânărul a postat însă un mesaj sfidător.

"Da. sunt bine pentru cine întreabă. Asta e telefonu lu tata, ca al meu e la Poliţie. Vă pup pe toţi!"

Tatăl lui Andrei: "A venit și m-a anunțat: Tati, că mă amenință cineva, că vrea să mă bată, că vrea să se întâlnească cu mine. Zic: Tati, dar cine e băiatul acela? Îl cunoști? Zice: Știu că are 15 ani și că învață la Colegiul Economic și că este clasa IX-a, Cred că din cauza la o fată, mi-a spus".

Din spitalul din Constanța - unde este internat Andrei - veştile nu sunt deloc bune. Părinţii lui vor să îl transfere într-o clinică din Austria sau din Turcia unde spera că doctorii vor putea face mai mult pentru el.

Tatăl lui Andrei: "Aștept niște răspunsuri de la spitale din Turcia și Viena, în urma rezultatelor pe care le-am trimis, să vadă despre ce este vorba și dacă se poate transporta acolo, și dacă mai este nevoie și cred ei că găsesc o soluție pentru el, să vedem ce se poate face".

Pe internet, povestea lui Andrei a impresionat mii de români.

Oamenii au început să strângă bani ca să îl ajute şi toată lumea trimite mesaje de încurajare. În acelaşi timp, familia băiatului a lansat un apel care autorităţi şi cere schimbarea încadrării juridice în ceea ce îl priveşte pe bătăuş.

Gestul polițiștilor după ce Daniela Crudu a fost bătută de iubit. Unde se află acum vedeta TV
Hoţii care au spart casa unui şef al Poliţiei, prinşi abia după un an. Ce pradă au luat
VIDEO PROTVPLUS.RO