Bancomat aruncat în aer la un hotel din Sinaia. Cu câți bani au reușit să fugă hoții


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 19:27
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 18:49
Categorie: Stiri actuale

În timp ce autorităţile se dovedesc incapabile să îi prindă pe cei care dau atac după atac, la automatele bancare, spargerile de acest fel devin o rutină. Luni dimineață, indivizi mascaţi au aruncat în aer un bancomat din apropierea Castelului Peleş.

 Ar fi furat, în acest fel, zeci de mii de lei, şi au dispărut, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte cazuri, de până acum.

 Indivizii au plănuit în detaliu lovitura. S-au echipat cu haine închise la culoare şi au purtat cagule. Atacul l-au dat dimineaţa, la ora 4, cât era încă întuneric, şi au avut grijă să acopere camerele de supraveghere cu un fes.

Bubuitura pe care au provocat-o ca să dizloce automatul bancar i-a trezit pe turiştii cazaţi la hotelurile din apropiere.

Turist: "S-a auzit o explozie. Ne-am speriat dar nu ne-am ridicat din pat. Am aflat de dimineaţă când am fost la micul dejun ce s-a întâmplat."

Angajat hotel: "Pur şi simplu nu a văzut nimeni absolut nimic, totul e pe cameră. Habar nu avem ce au folosit. Nu ştim."

Bancomatul pe care suspecţii l-au aruncat în aer era montat pe peretele unui hotel. Potrivit unor surse din anchetă, în momentul atacului, în automat erau 50.000 de lei însă deocamdată nu se ştie ce sumă au reuşit să fure hoţii. Printre bucăţile de plastic şi cioburi rămase în urmă, poliţiştii au găsit mai multe bancnote.

Turist: "Distrus tot. E fărâmat "

Turist: "E devastat. Sărit în aer, tot. Bucăţi aruncate din el la vrei 5 metri am văzut zburate de el."

Anchetatorii bănuiesc că după atac, hoţii au fugit prin pădurea din apropiere. Deşi zona a fost verificată de poliţişti şi jandarmi până acum suspecţii nu au fost prinşi.

În ultima vreme, atacurile de acest fel sunt tot mai dese în România.

La jumătatea lunii ianurie, indivizi mascaţi au forţat intrarea într-un supermarket din Arad şi au incercat să smulgă cu maşina un bancomat amplasat în interior. Pentru că au fost surprinşi de un paznic, hoţii au fugit fără prada.

Nu la fel s-a întâmplat în decembrie, anul trecut când indivizi - încă aflaţi în libertate - au aruncat în aer un bancomat amplasat în curtea unui restaurant din apropierea pârtiilor din Poiana Braşov. Hoţii au plecat atunci cu aproape 100.000 de lei.

Nu au fost prinşi nici tâlharii care au aruncat în aer un bancomat din Braşov, în decembrie 2018 şi au furat peste 160.000 de lei.

Tags: bancomat, jaf, sinaia, atm, hoti,

VIDEO PROTVPLUS.RO