Avocatul din Iași care s-a urcat băut la volan și a omorât 2 oameni, eliberat după 2 ani

Ultima actualizare: 14-12-2019 08:50

Avocatul ieşean Ion Victor Axinte, care a comis în martie 2017 un accident soldat cu doi morţi şi doi răniţi după ce a urcat băut la volan, a fost eliberat după 2 ani și 9 luni de închisoare.

Acesta primise o condamnare de 5 ani şi 8 luni.

Presa locală a transmis că magistraţii Judecătoriei Vaslui au admis cererea Comisiei de Liberări Condiţionate din cadrul Penitenciarului Vaslui, astfel că avocatul a fost eliberat condiţionat.

Victor Ion Axinte a părăsit Penitenciarul Vaslui miercuri.

Avocatul ieşean a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. În timpul procesului, avocatul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus judecătorilor că regretă ce a făcut.

Ion Victor Axinte a participat pe 22 martie 2017 la o petrecere la un local din Iaşi, unde a consumat alcool, după care s-a urcat la volan. Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului, se observă cum la ieşire prietena tânărului încearcă să-l convingă să nu meargă cu maşina către casă.

Pe imagini se vede că avocatul Ion Victor Axinte se clatină vizibil, iar după o discuţie de câteva minute cu prietena sa, cei doi se urcă în maşină, părăsind curtea localului. Accidentul s-a produs la două-trei minute din momentul plecării autoturismului din curtea restaurantului.

Pe camerele de supraveghere montate în intersecţia unde a avut loc accidentul se observă cum un autoturism opreşte regulamentar la semafor, iar la scurt timp un alt autoturism vine cu viteză din spate şi loveşte în plin maşina din faţă.

Imaginile arată că avocatul nu ar fi încercat să frâneze, viteza cu care rula fiind de aproximativ 150 de kilometri la oră. În urma accidentului, două persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

Victor Ion Axinte şi-a deschis cabinetul de avocatură din Iaşi la începutul anului 2017, după ce în 2016 a obţinut cea mai mare notă din concurs, dintre concurenţii din judeţul Iaşi. El era caracterizat de către colegi drept „extrem de preocupat de carieră”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO