Avioanele TAROM vor zbura la Tel Aviv doar la cererea MAE. Compania spune că până acum prețurile biletelor erau preferențiale
Compania TAROM a precizat că, începând de joi, 12 octombrie, cursa regulată către şi dinspre Tel Aviv va fi suspendată temporar.
Astfel, compania a anunțat că va opera zboruri doar la solicitarea Celulei de Criză organizată de Ministerul Afacerilor Externe.
„Începând de mâine, 12 octombrie 2023, TAROM continuă să opereze frecvenţe speciale către şi dinspre Tel Aviv, numai la solicitarea Celulei de Criză a MAE. TAROM rămâne în strânsă legătură cu autorităţile statului în gestionarea situaţiei actuale. O precizare importantă este că, în contextul actual, TAROM a fost nevoită să suspende temporar cursa regulată către şi dinspre Tel Aviv, începând din 12 octombrie 2023. Compania operează curse speciale, numai la solicitarea Celulei de Criză organizată de Ministerul Afacerilor Externe”, tranasmite compania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
TAROM a mai precizat în comunicatul de presă că este una dintre puţinele companii care nu au întrerupt până în prezent operarea pe Tel Aviv şi că acest lucru se datorează „mobilizării piloţilor şi echipajelor” sale.
„Continuarea operării se datorează în mare parte dedicării echipajelor şi piloţilor TAROM cărora compania le mulţumeşte public pentru modul profesionist în care abordează această situaţie complexă”, precizează Tarom.
TAROM a mai precizat că, în intervalul 7-10 octombrie 2023, numărul curselor pe ruta Tel Aviv-Otopeni a fost dublat. Compania spune că aceste zboruri au fost realizate în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.
Compania aeriană de stat mai precizează că aceste zboruri efectuate în regim special au avut „tarife preferenţiale” care au acoperit doar cheltuielile de operare.
Potrivit MAE, de la debutul situaţiei de securitate din Israel, aproximativ 1.800 de cetăţeni români au fost repatriaţi cu curse TAROM sau ale unor companii private.
Români aflați în Israel în momentul izbucnirii conflictului susțin însă că i-a costat foarte mult să se întoarcă acasă. Un bilet a ajuns să coste chiar și 500 de euro de persoană, doar dus.
Ghid turistic: „S-au anulat foarte multe zboruri. Eu am plătit, de exemplu, foarte mult pe zborul meu ca să mă întorc".
Larisa Matei: „Suntem oameni normali, muncim cu două salarii. 1.000 euro un bilet, fetița are doi ani, iar prețul se plătește întreg. Este peste puterile unui om cu două salarii. Noaptea, unu - două, treziți din somn în sunete, nu este simplu deloc".