Avertismentul lui Mugur Isarescu dupa demisia lui Ponta. Ce spune despre un premier de la Banca Nationala

05-11-2015 16:01

Mugur Isarescu - cover

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei se declara ingrijorat de situatia aparuta dupa demisia lui Victor Ponta.

Procesul de numire a unui nou Guvern accentueaza incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales ca bugetul pe 2016 este inca neconfigurat, a declarat joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, in cadrul conferintei de presa de prezentare a deciziilor Consiliului de Administratie.

Potrivit sursei citate, banca centrala si-a creat camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii dificile.

Seful BNR a precizat, in context, ca efectele acestui demers asupra economiei vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si de deciziile pe care acesta le va adopta. "In prezent, situatia macroeconomica pe care noi o monitorizam si de care raspundem este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si inclusiv prin deciziile de astazi (joi - n.r.), reafirmam prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii dificile", a explicat Isarescu.

Cu privire la posibilitatea ca viitorul premier sa provina de la Banca Nationala, Isarescu a spus: "Avem rezerve de cadre aici".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO