Averea Adinei Vălean, verificată după ce a fost acceptată pentru postul de comisar european


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 21:25
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 21:08
Categorie: Stiri actuale
Adina Valean

Averea europarlamentarului PNL Adina Vălean, a cărei nominalizare pentru funcția de comisar european a fost acceptată, va fi verificată de comisia de specialitate a PE.

Astfel, Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI), care este abilitată să verifice eventualele conflicte de interese în cazul comisarilor europeni desemnaţi, se va reuni la 12 noiembrie pentru a analiza declaraţiile de avere ale candidaţilor francez, ungar şi român, informează joi EUobserver.

JURI a primit declaraţiile de avere ale candidaţilor francez şi ungar (Thierry Breton şi Olivier Varhelyi) şi aşteaptă până vineri seară documentele de la candidatul român, informează Agerpres.

Intrarea în funcţie a Comisiei Europene conduse de Ursula Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidaţilor francez (Sylvie Goulard), ungar (Laszlo Trocsanyi) şi român (Rovana Plumb), propuşi iniţial la funcţia de comisar european.

Ulterior, Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, în timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.

Sursa: Agerpres

De ce s-a supărat USR că PNL a propus-o pe Adina Vălean în funcția de comisar european
Adina Vălean, acceptată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european
Adina Vălean, acceptată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european
VIDEO PROTVPLUS.RO