Autorul piesei "Soy un rumano en Madrid", dat in judecata de romanii din Europa. I se cer daune morale si scuze publice

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10

Torbe, actorul spaniol de filme pentru adulti care a ras de romani, a incercat sa repare gafa. Insa n-a reusit decat sa puna paie pe foc. Torbe crede ca romanii nu inteleg parodia. Intr-adevar, asociatiile de romani l-au dat in judecata pentru calomnie.

Reactiile indignate starnite de noua lui creatie l-au facut pe Torbe sa incarce pe YouTube o noua versiune a clipului "Sunt un roman in Madrid", in care o eticheteaza explicit drept parodie. "Nuantari" suplimentare a postat apoi pe blogul personal.

"Era de asteptat ca unii sa interpreteze gresit noul meu videoclip, mai ales romanii, care nu inteleg ce e aceea o parodie. Eu credeam ca romanii vor iubi acest clip, pentru ca vorbeste si despre Hagi, Mondialul din 1994, despre manele, mici si sarmale, lucruri pe care numai romanii le inteleg. Ce se intampla? Nu mai stiu ei sa guste o gluma?", se mira retoric artistul neinteles.

"Romanii nu sunt o problema pentru Spania, eu ii primesc linistit la mine in casa, mai ales fetele frumoase", a plusat Torbe, intr-o declaratie ce se vrea glumeata.

Pe numele sau real Ignacio Allende, Torbe are 45 de ani si se prezinta producator, regizor si actor de filme pentru adulti. N-ar fi strain nici de proxenetism, soptesc gurile rele.

Melodia i-a scandalizat pe romanii stabiliti in Spania, care au cerut responsabililor YouTube sa stearga videoclipul. Compatriotii nostri se tem ca asa-zisa parodie da satisfactie grupurilor extremiste si xenofobe spaniole. Federatia Asociatiilor de Romani din Europa l-a actionat in judecata pe Torbe. Ii cere daune morale de 100.000 de euro si sa prezinte scuze publice poporului roman.

Videoclipul melodiei "Soy un rumano in Madrid" a fost postat pe YouTube, in urma cu cinci zile, sub genericul "Parodia de Torbe".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO